Palsternakka-currykeitto

Syksyinen palsternakka-currykeitto on samettisen pehmeä.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 290 kcal / annos

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
400 g
palsternakkaa
300 g
jauhoista perunalajiketta esim. rosamunda tai puikula
1
omena
3 rkl
öljyä
2 tl
curryjauhetta
9 dl
kanalientä
2 dl
kuohukermaa
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
suolaa
1 rkl
smetanaa koristeeksi
2 rkl
seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele palsternakka ja
    perunat. Kuori ja paloittele omena. Kuumenna öljy ja curry
    kattilassa. Lisää kasvikset, sipulit ja omena, kuullota muutama minuutti. Lisää kanaliemi ja keitä hiljalleen, kunnes juurekset ovat kypsiä, eli noin 20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

    Lisää kerma ja tarvittaessa lisää kanalientä. Kuumenna.

    Koristele annokset smetanalusikallisella ja seesaminsiemenillä.

Kommentit

    Näytä lisää