Karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti on helppo arkiruoka. Laita se jo illalla mietoon lämpöön uuniin, niin seuraavan päivän ruoka on aamulla valmista.
  • 8 t
  • 4 annosta
  • 448 kcal / annos

Ainekset

800 g
karjalanpaistilihoja esim. naudan, lampaan ja possun lapaa
etuselkää tai muita patalihoja
käytä luullisia ruhonosia, luusta tulee hyvä maku liemeen
6
maustepippuria
1
laakerilehti
suolaa
vettä

Valmistusohjeet

  1. Paloittele liha. Lisää liha ja mausteet pataan kerroksittain.
    Lisää vettä niin paljon, että lihat peittyvät juuri ja juuri.

    Kuumenna pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta 45 minuuttia. Laita sen jälkeen kansi päälle, tiputa lämpö 90 asteeseen ja anna padan hautua yön yli uunissa.

    Tarjoile lisänä keitettyjä perunoita ja halutessasi etikkakurkkuja ja -punajuuria.
  2. Halutessasi pilko pataan myös sipulia tai juureksia - oman maun mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää