Karjalanpaisti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti on helppo arkiruoka. Laita se jo illalla mietoon lämpöön uuniin, niin seuraavan päivän ruoka on aamulla valmista.

6.10.2014 10:29
Määrä4 annosta
Valmistusaika8 t
Energia448 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    karjalanpaistilihoja esim. naudan, lampaan ja possun lapaa

  • etuselkää tai muita patalihoja

  • käytä luullisia ruhonosia, luusta tulee hyvä maku liemeen

  • 6

    maustepippuria

  • 1

    laakerilehti

  • suolaa

  • vettä

Valmistusohjeet

  1. Paloittele liha. Lisää liha ja mausteet pataan kerroksittain. Lisää vettä niin paljon, että lihat peittyvät juuri ja juuri. Kuumenna pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta 45 minuuttia. Laita sen jälkeen kansi päälle, tiputa lämpö 90 asteeseen ja anna padan hautua yön yli uunissa. Tarjoile lisänä keitettyjä perunoita ja halutessasi etikkakurkkuja ja -punajuuria.

  2. Halutessasi pilko pataan myös sipulia tai juureksia - oman maun mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit