Ainekset
600 g
pakastelohikuutioita
1 kg
kiinteitä perunoita
1
sipuli
2 rkl
kapriksia
150 g
pakastepinaattia
3 dl
kermaa
1 dl
tilliä hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
Pinnalle:
voinokareita
Valmistusohjeet
Kaada lohet pussista lautaselle ja jätä huoneenlämpöön hetkeksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat hyvin ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi. Siivuta sipuli. Sulata pinaatti. Kokoa uunivuokaan vuorotellen perunaa, hieman vielä kohmeisia lohikuutioita, sipulia, pinaattia ja kapriksia. Sekoita kerma, tilli ja mausteet. Kaada neste tasaisesti vuoan päälle. Asettele muutama voinokare perunoiden päälle. Paista ensin noin 30 minuuttia 200 asteessa ja tiputa lämpöä sitten 175 asteeseen. Anna paistua uunissa vielä noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Perunoiden kypsymisaika riippuu niiden paksuudesta.