Popcornin valmistus

Popcornit ovat hauskaa naposteluruokaa vaikka leffailtaan, kotibileisiin tai illanistujaisiin.

Ainekset

n. 1 dl
maissinjyviä
n. 3 rkl
rypsiöljyä
Maustamisvaihtoehtoja:
suolaa
parmesaanijuustoraastetta
sitruunan raastettua kuorta
sulatettua voita
erilaisia marjajauheita
Karamelli-kookospopparit:
1 dl
cashewpähkinöitä
1 dl
kookospalmusokeria tai muuta ruskeaa sokeria
50 g
voita
3 rkl
paksua hunajaa tai siirappia
ripaus suolaa
1 tl
kanelia
½ tl
vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
½ dl
kookoshiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Vinkkejä:

    1. Valitse oikeanlaiset vehkeet ja laita kaikki valmiiksi pöydälle ennen valmistusta. Valitse kattilaksi paksupohjainen teräskattila sopivan kokoisella kannella. Ilman kantta ei popcornien valmistus onnistu.

    2. Ota raaka-aineet esille. Tarvitset maissinjyviä ja öljyä sekä suolaa tai muita mausteita maustamiseen. Valitse öljyksi mieto ruokaöljy, esim. rypsiöljy.

    3. Varaa aikaa. Popcornien valmistusta pitää vahtia kattilan vieressä koko ajan. Älä siis poistu paikalta edes tv:n ääreen. Popparit ovat nopeasti valmiita.

    4. Kaada popcornit valmistuksen jälkeen erilliseen kulhoon ja mausta ne siinä. Älä laita mausteita öljyiseen kattilaan.
  2. Valmistusohjeet:
    1. Kaada öljyä kattilaan sen verran, että kattilan pohja peittyy. Laita levy päälle ja odota, että öljy lähtee kuumenemaan. Testaa onko öljy tarpeeksi kuumaa laittamalla kattilaan pari maissinjyvää ja kansi päälle. Kun testijyvät poksahtavat, öljy on tarpeeksi kuumaa.

    2. Siirrä kattila levyltä ja pienennä vähän lämpötilaa.

    3. Kaada kattilaan maissinjyviä sen verran, että kattilan pohja peittyy. Laita kansi päälle. Jyviä ei saa olla liikaa, sillä muuten kaikki jyvät eivät osu kuumaan öljyyn. Siirrä kattila takaisin levylle.

    4. Kun jyvät alkavat poksahdella, heiluta kattilaan kannesta kiinni pitäen. Näin varmistat, että kaikki jyvät osuvat kuumaan öljyyn eivätkä pala pohjaan.

    5. Jatka heiluttelua kunnes poksahteluväli on noin 1-2 sekuntia. Ota kattila liedeltä.

    6. Laita mausteet erilliseen kulhoon esim. suureen salaatti- tai taikinakulhoon ja kaada popcornit sinne. Heiluttele niitä hetki, että ne maustuvat tasaisesti.
  3. Karamelli-kookospopcornit:

    Rouhi cashewpähkinät. Sulata sokeria varovasti kattilassa. Kun sokeri rupeaa sulamaan lisää kattilaan voi ja hunaja. Sekoittele kunnes seos on tasaista. Lisää mausteet ja pähkinärouhe sekä kookoshiutaleet. Kaada popcornit kattilasta sekoituskulhoon ja karamelliseos varovasti popcornien päälle. Sekoita varovasti. Kaada seos tasaiselle alustalle esim. leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Karamelli jähmettyy, mutta murra käsin popcorneista paloja.

Kommentit

    Näytä lisää