Italialaiset lihapullat

Huippukokki Tomi Björckin lihapullat tehdään vasikan- ja possunlihasta sekä maustetaan persiljalla. Helppo tomaattikastike kruunaa annoksen.
  • 4 annosta

Ainekset

300 g
jauhettua possunlihaa
200 g
jauhettua vasikanlihaa
100 g
raastettua parmesaania
2 rkl
hienonnettua persiljaa
2
kananmunan keltuaista
suolaa
pippuria
5 dl
tomaattikastiketta (ohje alla)
2 rkl
oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike:
2
tuoretta tomaattia
2 rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
1 prk
säilyketomaatteja
8
basilikanlehteä
pecorinojuustoa

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin valmiiksi tomaattikastike.

    Lohko tomaatit. Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet pannulla, lisää lohkotut tomaatit sekä säilyketomaatit joukkoon.

    Hauduttele seosta 20 minuutin ajan. Lisää lopuksi basilikat ja aja seos sileäksi yleiskoneella.
  2. Valmista lihapullat. Sekoita sitten kulhossa lihat, parmesaani, persilja, keltuaiset, suola sekä pippuri. Muotoile seos pulliksi.

    Paista niitä laakealla pannulla oliiviöljyssä noin viiden minuutin ajan. Kaada tomaattikastike päälle ja anna hautua, kunnes kypsiä.

    Raasta päälle runsaasti pecorinojuustoa.

Kommentit

    Näytä lisää