Italialaiset lihapullat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Italialaiset lihapullat

Huippukokki Tomi Björckin lihapullat tehdään vasikan- ja possunlihasta sekä maustetaan persiljalla. Helppo tomaattikastike kruunaa annoksen.

9.10.2014 9:13
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 300 g

    jauhettua possunlihaa

  • 200 g

    jauhettua vasikanlihaa

  • 100 g

    raastettua parmesaania

  • 2 rkl

    hienonnettua persiljaa

  • 2

    kananmunan keltuaista

  • suolaa

  • pippuria

  • 5 dl

    tomaattikastiketta (ohje alla)

  • 2 rkl

    oliiviöljyä paistamiseen

  • <b>Tomaattikastike:</b>

  • 2

    tuoretta tomaattia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 prk

    säilyketomaatteja

  • 8

    basilikanlehteä

  • pecorinojuustoa

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin valmiiksi tomaattikastike. Lohko tomaatit. Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet pannulla, lisää lohkotut tomaatit sekä säilyketomaatit joukkoon. Hauduttele seosta 20 minuutin ajan. Lisää lopuksi basilikat ja aja seos sileäksi yleiskoneella.

  2. Valmista lihapullat. Sekoita sitten kulhossa lihat, parmesaani, persilja, keltuaiset, suola sekä pippuri. Muotoile seos pulliksi. Paista niitä laakealla pannulla oliiviöljyssä noin viiden minuutin ajan. Kaada tomaattikastike päälle ja anna hautua, kunnes kypsiä. Raasta päälle runsaasti pecorinojuustoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit