Ruusukaali-pähkinäpasta

Ruusukaalille ominainen pähkinäinen maku korostuu pähkinäpastassa.
  • 35 min
  • 4 annosta
  • 730 kcal / annos

Ainekset

400 g
pastaa
2 dl
saksanpähkinöitä
200 g
ruusukaaleja
200 g
kukkakaalia
(voit käyttää myös pelkkää ruusukaalia)
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljyä
2 dl
kasvislientä
1 dl
valkoviiniä
200 g
kirsikkatomaatteja
timjamin oksia
suolaa
mustapippuria
parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Laita pasta kiehumaan. Rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Puhdista ja halkaise ruusukaalit ja pilko kukkakaali. Keitä niitä pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä, jättäen ne hieman koviksi.

    Hienonna sipulit.

    Siivilöi ylimääräinen keitinvesi pois. Kuumenna kasarissa oliiviöljyä ja lisää pannulle ruusu- ja kukkakaalit ja paista kovalla lämmöllä hetki, että ruusu- ja kukkakaali saavat ruskean pinnan. Tiputa lämpöä ja lisää sipulit.

    Kuullota hetken aikaa kunnes sipulit pehmenevät ja lisää kasvisliemi, valkoviini, kirsikkatomaatit ja timjaminoksat.
    Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Siivilöi pastasta vesi pois ja yhdistä kaaliseos ja pasta.
    Ripottele joukkoon paahdetut pähkinät ja raasta joukkoon runsaasti parmesaania.

Kommentit

    Näytä lisää