Seesamilohivartaat ja cashew-kaalivokkia

Kalavartaat syntyvät kätevästi lohikuutioista.

Ainekset

600 g
pakastelohikuutioita
8
varrastikkua
1/2
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
1/2 tl
suolaa
1 tl
chilijauhetta
3 rkl
seesaminsiemeniä
Wokki
900 g
pala kiinankaalia
1
paprika
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
1
vihreä chilipalko
1 rkl
seesamiöljyä
3 rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
1 1/2 dl
suolattomia cashewpähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Anna lohipalojen hieman sulaa. Työnnä lohipalojen läpi puiset varrastikut. Tämän voi tehdä vaikka palat olisivatkin vähän jäässä. Tikut on helpompi työntää kohmeisen lohen läpi. Anna kalan sulaa lautasen päällä. Kun lohi on sulanut, mausta vartaat ja kierittele ne seesaminsiemenissä.
  2. Valmista ensin wokki ja paista lohet sitten. Wokki pysyy kuumana, kun pidät sen kannen alla.
    Hienonna kaali, paprika, sipulit ja chilit. Wokkaa vihanneksia seesamiöljyssä pari minuuttia ja pirskottele päälle soijakastiketta sekä ripottele päälle cashewpähkinöitä. Nopea wokkaus riittää. Liian pitkään paistetuttuna kasvikset menettävät ryhtinsä ja niistä tulee lötköjä.
    Paista lohivartaat kuumalla parilla tai uunissa 220 asteessa. noin 5-10 minuuttia. Pienet lohipalat kypsyvät nopeasti.
  3. Ravintoarvo/100g Seesamilohivartaat:
    Energiaa 200 kcal
    Rasvaa 15 g
    josta tyydyttynyttä rasvaa 1,5 g
    Hiilihydraatit 1 g
    josta sokereita 0,5 g
    Kuitua 0,5 g
    Proteiini 19 g
    Suolaa 0,6 g
  4. Ravintoarvo/100g cashew-kaaliwokki:
    Energiaa 70 kcal
    Rasvaa 5 g
    josta tyydyttynyttä rasvaa 1 g
    Hiilihydraatit 4 g
    josta sokereita 3 g
    Kuitua 2 g
    Proteiini 3g
    Suolaa 0,3 g
  5. Tämä resepti kuuluu Kotiruoka-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Sydänmerkin kanssa.

    www.ruokala.net/kotiruoka

Kommentit

    Näytä lisää