Thaimaalainen kalakeitto

Thaimaalaisen kalakeiton saa lisäämällä liemeen kookosmaitoa ja maustamalla liemen tuoreella inkiväärillä ja limetillä.

Ainekset

400 g
vaaleaa pakastekalaa esim. turskaa tai seitiä
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
2 tl
rypsiöljyä
1 rkl
fariinisokeria
8 dl
vettä
3
porkkanaa
500 g
pieniä kiinteitä perunoita
4 dl
light kookosmaitoa (7 % rasvaa)
1 nippu
ruohosipulia
1 1/2 tl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata kala ja huuhtele se. Kuutioi sopiviksi annospaloiksi. Raasta inkivääri ja hyvin pesty limetin kuori. Purista mehu talteen.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää inkivääri, limenkuori ja fariinisokeri. Kuullota hetki ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Kuori ja kuutioi porkkana kiekoiksi. Pese perunat ja paloittele ne n. 2 x 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
  4. Lisää kattilaan perunat ja porkkanat. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää sitten kookosmaito, limetin mehu, paloitellut kalat ja ruohosipuli. Lisää joukkoon suolaa. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Anna makujen vielä tasaantua ja kalan kypsyä kuumassa liemessä kannen alla n. 10 minuuttia.
  5. Ravintoarvo/100g:
    Energiaa 60 kcal
    Rasvaa 2 g
    josta tyydyttynyttä rasvaa 1 g
    Hiilihydraatit 5g
    josta sokereita 1 g
    Kuitua 0,5 g
    Proteiini 4g
    Suolaa 0,5 g
  6. Tämä resepti kuuluu Kotiruoka-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Sydänmerkin kanssa.

    www.ruokala.net/kotiruoka

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää