Kokonainen kananpoika uunissa

Kokonaisena uunipadassa paistettu kananpoika on mehukas ja maukas.
  • 4 annosta

Ainekset

1
kokonainen kananpoika
suolaa
pippuria
nippu tuoreita yrttejä esim.
basilikaa, lehtipersiljaa, oreganoa, meiramia ja rakuunaa
4
laakerinlehteä hienonnettuna
2
chiliä hienonnettuna
4
valkosipulinkynttä
2
sitruunan kuori ja puristettu mehu
100 g
pehmeää voita
Lisäksi
2
kokonaista sitruunaa
nippu yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele lintu kylmällä vedellä ja kuivaa se talouspaperilla.

    Sekoita mausteseoksen aineet tahnaksi ja yhdistä ne pehmeään voihin. Mausta lintu kauttaaltaan.

    Nahkaan pääset käsiksi nostamalla sitä peräpäästä reunasta varovasti sormella. Työnnä sormet nahan ja lihan väliin kevyesti ja työnnä nahkaa irti lihasta. Kun toimit varovasti, nahka pysyy ehjänä ja saat mausteseoksen helposti pysymään paikoillaan.

    Työnnä mausteseosta venytetyn nahan sisään. Säästä vähän myös pinnalle. Nahka suojaa lihaa kuivumiselta ja tuo lintuun makua. Rapeat nahkapalat ovatkin suosituimpia osia valmiista linnusta. Työnnä mausteseosta myös linnun sisään. Voit työntää sisään myös tuoreita yrttejä ja sitruunalohkoja.

    Kuumenna uuni 200 asteeseen tasalämmölle. Nosta broileri uunipataan ja paista ilman kantta noin 35 minuuttia. Tiputa lämpö 125 asteeseen ja jatka paistamista vielä 1 ½ - 2 tuntia. Valele lintua välillä paistoliemellä.

    Lintu on kypsää, kun siitä irtoava neste on kirkasta ja siivet ja jalat irtoavat helposti.

    Ruokailun jälkeen älä heitä rippeitä ja luita pois. Valmista niistä kanaliemi. Laita luut ja muut roippeet kattilaan yhdessä sipulin ja juuresten kanssa. Mukaan vähän mausteita ja runsaasti vettä. Keittele lientä miedolla lämmöllä parisen tuntia ja siivilöi liemi talteen. Kanalientä voi käyttää risotoissa ja keitoissa.



Kommentit

    Näytä lisää