Ainekset
1 kg
lampaankyljyksiä
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
tuoreita oreganonlehtiä
½ dl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Kesäkurpitsa-feta-anjovissalaatti:
1
iso kesäkurpitsa
4
valkoista anjovisfileetä
1 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
100 g
fetajuustoa murskattuna
1 tl
chilijauhetta
1 rkl
tuoretta oreganoa
½
sitruunanmehu
50 g
kalamataoliiveja
Valmistusohjeet
Valmista ensin salaatti. Ruskista viipaloidut kesäkurpitsat pannulla oliiviöljyssä. Ota sivuun ja anna vähän jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset isossa 0kulhossa. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla.
Valmista kyljykset. Sekoita öljy, mausteet, hienonnettu valkosipuli ja oregano. Hiero mausteseos lihojen pintaan. Anna lihojen marinoitua ainakin 30 minuuttia. Grillaa kuumalla grillillä haluamaasi kypsyyteen. Grillaa medium-kyljystä noin 5 minuuttia per puoli. Anna lihojen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.