Lampaankyljykset ja kesäkurpitsa-feta-anjovissalaatti

Mehevät karitsankyljykset saavat kaverikseen välimerellisen raikkaan salaatin.
  • 4-6

Ainekset

1 kg
lampaankyljyksiä
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
tuoreita oreganonlehtiä
½ dl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Kesäkurpitsa-feta-anjovissalaatti:
1
iso kesäkurpitsa
4
valkoista anjovisfileetä
1 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
100 g
fetajuustoa murskattuna
1 tl
chilijauhetta
1 rkl
tuoretta oreganoa
½
sitruunanmehu
50 g
kalamataoliiveja

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin salaatti.

    Ruskista viipaloidut kesäkurpitsat pannulla oliiviöljyssä. Ota
    sivuun ja anna vähän jäähtyä.

    Sekoita kaikki ainekset isossa 0kulhossa. Mausta oliiviöljyllä ja
    suolalla.
  2. Valmista kyljykset.

    Sekoita öljy, mausteet, hienonnettu valkosipuli ja oregano.
    Hiero mausteseos lihojen pintaan.

    Anna lihojen marinoitua ainakin 30 minuuttia.

    Grillaa kuumalla grillillä haluamaasi kypsyyteen.

    Grillaa medium-kyljystä noin 5 minuuttia per puoli.
    Anna lihojen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää