Päärynä-omenapannukakkua & kanelikaramellia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Päärynä-omenapannukakkua & kanelikaramellia

Gluteeniton pannukakku on tehty syksyn sadosta - omenista ja päärynöistä. Makea kanelikaramelli kruunaa jälkkärin.

17.10.2014 7:56
Määrä4 annosta

Ainekset

  • Pannukakku:

  • 2

    isoa hapanta omenaa

  • 2

    päärynää

  • 50 g

    suolatonta voita

  • 3 rkl

    fariinisokeria

  • 4

    kananmunaa (valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna)

  • 1

    sitruunan kuori

  • 1 rkl

    hunajaa

  • 2 rkl

    rommia

  • 1 tl

    jauhettua kanelia

  • Tarjolle:

  • 200 g

    mascarponejuustoa

  • kanelikaramellia (katso ohje alta)

  • Kanelikaramelli:

  • 100 g

    fariinisokeria

  • 2 rkl

    suolatonta voita

  • 1 rkl

    vettä

  • ½ tl

    jauhettua kanelia

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko omenat ja päärynät isoiksi paloiksi. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Laita voi keskikokoiselle uunin kuumuuden kestävälle pannulle ja lämmitä kuumaksi. Lisää omenat ja päärynät. Anna niiden hautua, kunnes ne alkavat saada väriä. Lisää 1 rkl sokeria ja anna hedelmien karamellisoitua. Sekoita kulhossa keltuaiset, raastettu sitruunan kuori, hunaja, rommi ja kaneli. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja 2 rkl sokeria. Sekoita valkuaisvaahto keltuaismassan joukkoon varovasti nostellen ja kaada seos pannulle omenoiden ja päärynöiden päälle. Heiluttele pannua, jotta massa tasoittuu. Nosta pannu uuniin 200-asteeseen 10-15 minuutiksi. Tarjoile mascarponen ja karamellikastikkeen kanssa.

  2. Valmista kanelikaramelli. Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan. Sekoita ja anna hautua hiljalleen, kunnes seos on siirappimaista. Nosta sivuun ja anna jäähtyä vähän ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit