Pinaattinen uunilohi

Kuorruta uunilohi pinaatilla ja sinihomejuustolla. Sitruunankuoriraaste tuo kirpeän lisän kuorrutukseen.
  • 1 t 15 min
  • 4 annosta
  • 338 kcal / annos ilman perunalisuketta

Ainekset

600 g:n
pala kirjolohi- tai merilohifileetä
karkeaa merisuolaa
150 g
pakastepinaattia
1
sitruunan raastettu kuori
100 g
sinihomejuustomurua
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Ota pinaatti ajoissa sulamaan. Leikkaa lohi annospaloiksi tai
    valmista se kokonaisena. Ripottele lohen päälle runsaasti karkeaa merisuolaa. Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

    Huuhtele suolat pois kylmän veden alla ja kuivaa kala talouspaperilla.

    Sekoita pinaatti, sitruunankuori, sinihomejuustomuru ja pippuri. Lusikoi kalan päälle.

    Kuumenna uuni 180 asteeseen ja paista noin 25 minuuttia. Lohi saa jäädä hieman roseeksi sisältä. Lohen paistoaika riippuu sen paksuudesta. Tarjoile lisänä perunoita ja sitruunalohkoja.
    Valmistusaika: 1 t 15 min
    Kalorit: 338 kcal / annos ilman
    perunaa

Kommentit

    Näytä lisää