Reseptit
Kermainen merimiespihvi

Kermainen merimiespihvi
Kolmen sipulin kermalla maustettu merimiespihvi on maukas arkiruoka. Tee sitä kerralla suurempi satsi ja pakasta osa.
- 2 t
- 4 annosta
- 430 kcal / annos
Ainekset
- 500 g:n
- pala naudan sisäpaistia tai muuta edullista patalihaa palana
- 3
- sipulia
- 1 kg
- kiinteitä perunoita
- 3 rkl
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
- 2
- laakerinlehteä
- 2 ½ dl
- maustettua ruokakermaa esim. kolme sipulia
- 1
- pieni plo lagerolutta
Valmistusohjeet
- Leikkaa naudanpaisti, sipulit ja perunat ohuiksi viipaleiksi.
Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä viipaleet lautaselle
odottamaan.
Ruskista sipulit ja siirrä myös ne lautaselle.
Älä huuhdo pannua. Kaada siihen kerma ja olut. Kuumenna ja hinkkaa kaikki maku paistamisesta talteen.
Lado ainekset pataan kerroksittain siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Ripottele väliin vähän suolaa, pippurirouhetta ja laakerinlehdet. Kaada pannussa
kuumennettu liemi pataan.
Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä eli noin 1 ½ tuntia.
- Naudanliha
- peruna
- Liha
- Pääruoka
- Gluteeniton
- Arkiruoka
- Uuniruoka
- Kodin juhlat
- talvi
- suomalainen ruoka
- Syksy
- Kerma
Kommentit
Näytä lisää