Venäläinen riistakäristys

Käristyslihat ovat myös hyviä patalihoja.

Ainekset

5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
2
pakettia saksanhirvikäristystä (pakaste, à 240 g/pkt)
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
cayennenpippuria
3 rkl
vehnäjauhoja
2
venäläistä suolakurkkua
Tarjolle
venäläistä suolakurkkua

Valmistusohjeet

  1. Keitä vesi ja lihaliemi kiehuvaksi.
    Leikkaa veitsellä hieman sulanut riistakäristysliha suikaleiksi. Paista kasarissa, kunnes se alkaa sulaa. Lisää hienonnetut sipulit sekä öljy. Ruskista ja mausta mustapippurilla ja cayennenpippurilla.
  2. Ripottele päälle vehnäjauhot ja ruskista hetki.
  3. Lisää kiehuva lihaliemi ja kuutioidut suolakurkut. Voit halutessasi huuhdella suolakurkut ylimääräisestä suolasta. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 45 minuuttia.
  4. Ravintoarvo/100g:
    Energiaa 80 kcal
    Rasvaa 4g
    josta tyydyttynyttä rasvaa 1g
    Hiilihydraatit 3g
    josta sokereita 1g
    Kuitua 0,5 g
    Proteiini 9g
    Suolaa 0,8 g
  5. Tämä resepti kuuluu Kotiruoka-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Sydänmerkin kanssa.

    www.ruokala.net/kotiruoka

Kommentit

    Näytä lisää