Intialainen lammaspata

Karitsanpaahtopaistista valmistuu nopea intialaistyylinen lammaspata. Tarjoile lisäkkeenä dahlia ja raitaa, kuten aidon intialaisen ruoan kanssa tehdään.

Ainekset

Lammaspata
4
valkosipulinkynttä
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 tl
suolaa
1 tl
kurkumaa
3 tl
garam masala -mausteseosta
2 tl
korianterinsiemeniä
2 tl
juustokuminan siemeniä
1 tl
chilijauhetta
800 g
lampaan paahtopaistia
1 rkl
ruokaöljyä
2
eli noin 400 g sipulia
400 g
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
100 g
maustamatonta tuorejuustoa esim. Viola kevyt
1 ruukku
tuoretta korianteria
Linssidahl
1 tl
juustokuminansiemeniä
1 tl
korianterinsiemeniä
2 tl
garam masala -mausteseosta
1 tl
chilijauhetta
1 tl
kurkumaa
1/4 tl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
2
vihreää chiliä
2 tl
rypsiöljyä
2 dl
punaisia linssejä
4 dl
vettä
1/2
limetin puristettu mehu
Raita
2 dl
maustamatonta rasvatonta jogurttia
10 cm
pala kurkkua
1 tl
hunajaa
2 rkl
tuoretta minttua
1/4 tl
hienonnettua juustokuminaa
1/4 tl
chilijauhetta
1/4 tl
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. PATA:
    Raasta valkosipuli ja inkivääri. Hienonna huhmareessa kuivamausteet. Paahda mausteita padassa öljyssä, lisää mukaan valkosipuli, inkivääri ja kuutioitu lammas sekä siivutettu sipuli. Ruskista liha. Kaada päälle tomaattimurska, vesi ja lusikoi mukaan tuorejuusto. Anna muhia noin 20 minuuttia, sekoita välillä. Valmista sillä aikaa dahl ja raita. Lisää kastikkeeseen korianteria juuri ennen tarjoilua ja tarjoile linssidahlin ja raidan kanssa.
  2. LINSSIDAHL:
    Hienonna kuivamausteet huhmareessa. Hienonna valkosipulit ja chilit. Kuullota mausteita öljyssä kattilassa ja lisää sitten valkosipuli ja chilit. Kiehauta vesi ja lisää se kattilaan. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan kiehuvaan veteen. Hauduttele 25-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi joukkoon limetin mehua.
  3. RAITA:
    Raasta kurkku ja sekoita raidan aineet yhteen. Tarjoile padan ja dahlin kanssa.
  4. Tarjolle lisäksi halutessaan naanleipää ja basmatiriisiä (voit käyttää myös riisi-moniviljaseosta tai täysjyväohraa).
  5. Ravintoarvo/100g Lammaspata:
    Energiaa 140 kcal
    Rasvaa 9 g
    josta tyydyttynyttä rasvaa 3 g
    Hiilihydraatit 3 g
    josta sokereita 2g
    Kuitua 1g
    Proteiini 12g
    Suolaa 0,5g
  6. Ravintoarvo/100g Linssidahl:
    Energiaa 110 kcal
    Rasvaa 2 g
    josta tyydyttynyttä rasvaa 0,2g
    Hiilihydraatit 15g
    josta sokereita 1g
    Kuitua 3,5g
    Proteiini 7g
    Suolaa 0,3g
  7. Ravintoarvo/100g Raita:
    Energiaa 30 kcal
    Rasvaa 0,1g
    josta tyydyttynyttä rasvaa 0g
    Hiilihydraatit 5g
    josta sokereita 5g
    Kuitua 0,4g
    Proteiini 2g
    Suolaa 0,6g
  8. Tämä resepti kuuluu Kotiruoka-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Sydänmerkin kanssa.

    www.ruokala.net/kotiruoka

Kommentit

    Näytä lisää