Intialainen lammaspata

Karitsanpaahtopaistista valmistuu nopea intialaistyylinen lammaspata. Tarjoile lisäkkeenä dahlia ja raitaa, kuten aidon intialaisen ruoan kanssa tehdään.

20.10.2014 10:48

Ainekset

  • <b>Lammaspata</b>

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 3 tl

    garam masala -mausteseosta

  • 2 tl

    korianterinsiemeniä

  • 2 tl

    juustokuminan siemeniä

  • 1 tl

    chilijauhetta

  • 800 g

    lampaan paahtopaistia

  • 1 rkl

    ruokaöljyä

  • 2

    eli noin 400 g sipulia

  • 400 g

    tomaattimurskaa

  • 1 dl

    vettä

  • 100 g

    maustamatonta tuorejuustoa esim. Viola kevyt

  • 1 ruukku

    tuoretta korianteria

  • <b>Linssidahl</b>

  • 1 tl

    juustokuminansiemeniä

  • 1 tl

    korianterinsiemeniä

  • 2 tl

    garam masala -mausteseosta

  • 1 tl

    chilijauhetta

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 1/4 tl

    suolaa

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2

    vihreää chiliä

  • 2 tl

    rypsiöljyä

  • 2 dl

    punaisia linssejä

  • 4 dl

    vettä

  • 1/2

    limetin puristettu mehu

  • <b>Raita</b>

  • 2 dl

    maustamatonta rasvatonta jogurttia

  • 10 cm

    pala kurkkua

  • 1 tl

    hunajaa

  • 2 rkl

    tuoretta minttua

  • 1/4 tl

    hienonnettua juustokuminaa

  • 1/4 tl

    chilijauhetta

  • 1/4 tl

    suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. PATA: Raasta valkosipuli ja inkivääri. Hienonna huhmareessa kuivamausteet. Paahda mausteita padassa öljyssä, lisää mukaan valkosipuli, inkivääri ja kuutioitu lammas sekä siivutettu sipuli. Ruskista liha. Kaada päälle tomaattimurska, vesi ja lusikoi mukaan tuorejuusto. Anna muhia noin 20 minuuttia, sekoita välillä. Valmista sillä aikaa dahl ja raita. Lisää kastikkeeseen korianteria juuri ennen tarjoilua ja tarjoile linssidahlin ja raidan kanssa.

  2. LINSSIDAHL: Hienonna kuivamausteet huhmareessa. Hienonna valkosipulit ja chilit. Kuullota mausteita öljyssä kattilassa ja lisää sitten valkosipuli ja chilit. Kiehauta vesi ja lisää se kattilaan. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan kiehuvaan veteen. Hauduttele 25-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi joukkoon limetin mehua.

  3. RAITA: Raasta kurkku ja sekoita raidan aineet yhteen. Tarjoile padan ja dahlin kanssa.

  4. Tarjolle lisäksi halutessaan naanleipää ja basmatiriisiä (voit käyttää myös riisi-moniviljaseosta tai täysjyväohraa).

  5. Ravintoarvo/100g Lammaspata: Energiaa 140 kcal Rasvaa 9 g josta tyydyttynyttä rasvaa 3 g Hiilihydraatit 3 g josta sokereita 2g Kuitua 1g Proteiini 12g Suolaa 0,5g

  6. Ravintoarvo/100g Linssidahl: Energiaa 110 kcal Rasvaa 2 g josta tyydyttynyttä rasvaa 0,2g Hiilihydraatit 15g josta sokereita 1g Kuitua 3,5g Proteiini 7g Suolaa 0,3g

  7. Ravintoarvo/100g Raita: Energiaa 30 kcal Rasvaa 0,1g josta tyydyttynyttä rasvaa 0g Hiilihydraatit 5g josta sokereita 5g Kuitua 0,4g Proteiini 2g Suolaa 0,6g

  8. Tämä resepti kuuluu Kotiruoka-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Sydänmerkin kanssa. www.ruokala.net/kotiruoka

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit