Riisipiirakka ja tillisilakkaa

Riisipiirakka on purettu osiin tässä Tomi Björckin herkullisessa perinnereseptissä.

20.10.2014 11:50

Ainekset

  • Piirakkapohja:

  • 2 dl

    vettä

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 ½ dl

    ruisjauhoja

  • 2 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 50 g

    pehmeää voita

  • Puuro:

  • 2 dl

    vettä

  • 2 dl

    puuroriisiä

  • 8 dl

    maitoa

  • 1 dl

    raastettua juustoa

  • 1

    kananmuna

  • Tillisilakat:

  • 200 g

    perattuja silakoita

  • 1 dl

    vettä

  • ½ dl

    etikkaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • Mausteliemi:

  • 1 dl

    vettä

  • 2 rkl

    sokeria

  • 2 rkl

    vaaleaa etikkaa

  • 1 dl

    tilliä

  • 6

    maustepippuria

  • 1

    laakerinlehti

  • Lisäksi tarjolle:

  • mummon hölskytyskurkkuja

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin tillisilakat. Aloita valmistus edellisenä päivänä. Tillisilakat: Huuhtele silakat kylmällä vedellä ja laita laakeaan kulhoon. Sekoita vesi, etikka, suola ja sokeri ja kaada silakoiden päälle. Anna marinoitua yön yli. Valuta ja kuivaa kalat. Laita ne lasipurkkiin. Kiehauta mausteliemen ainesosat ja jäähdytä. Kaada lasipurkkiin silakoiden päälle ja sulje purkki tiiviisti. Ne ovat valmiita seuraavana päivänä.

  2. Piirakkapohja: Sekoita hyvin kaikki muut ainekset paitsi voi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin pariksi tunniksi. Kauli ohuen ohuita lättyjä kuin tekisit pizzapohjaa. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

  3. Puuro: Kuumenna vesi, lisää riisit ja anna veden imeytyä. Lisää maitoa vähitellen samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä kunnes puuro on kypsää. Lisää juusto ja kananmuna. Sekotia ja anna kananmunan kypsentyä muutama minuutti. Tarjoile puuroa rapeiden piirakkapohjien päällä kuin avattu karjalanpiirakka ja lisää päälle tillisilakoita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit