Riisipiirakka ja tillisilakkaa

Riisipiirakka on purettu osiin tässä Tomi Björckin herkullisessa perinnereseptissä.

Ainekset

Piirakkapohja:
2 dl
vettä
1 tl
suolaa
2 ½ dl
ruisjauhoja
2 ½ dl
vehnäjauhoja
50 g
pehmeää voita
Puuro:
2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
8 dl
maitoa
1 dl
raastettua juustoa
1
kananmuna
Tillisilakat:
200 g
perattuja silakoita
1 dl
vettä
½ dl
etikkaa
2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
Mausteliemi:
1 dl
vettä
2 rkl
sokeria
2 rkl
vaaleaa etikkaa
1 dl
tilliä
6
maustepippuria
1
laakerinlehti
Lisäksi tarjolle:
mummon hölskytyskurkkuja

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin tillisilakat. Aloita valmistus edellisenä päivänä.

    Tillisilakat:
    Huuhtele silakat kylmällä vedellä ja laita laakeaan kulhoon.
    Sekoita vesi, etikka, suola ja sokeri ja kaada silakoiden päälle. Anna marinoitua yön yli.

    Valuta ja kuivaa kalat. Laita ne lasipurkkiin.

    Kiehauta mausteliemen ainesosat ja jäähdytä. Kaada lasipurkkiin silakoiden päälle ja sulje purkki tiiviisti. Ne ovat valmiita seuraavana päivänä.
  2. Piirakkapohja:
    Sekoita hyvin kaikki muut ainekset paitsi voi. Lisää lopuksi
    sulatettu voi. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin pariksi tunniksi. Kauli ohuen ohuita lättyjä kuin tekisit pizzapohjaa.

    Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Puuro:
    Kuumenna vesi, lisää riisit ja anna veden imeytyä.

    Lisää maitoa vähitellen samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä kunnes puuro on kypsää.

    Lisää juusto ja kananmuna. Sekotia ja anna kananmunan kypsentyä muutama minuutti.

    Tarjoile puuroa rapeiden piirakkapohjien päällä kuin avattu karjalanpiirakka ja lisää päälle tillisilakoita.

Kommentit

    Näytä lisää