Spelttipaistos ja makkaraa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Spelttipaistos ja makkaraa

Ruokaisa spelttipaistos on värikäs ja ruokaisa syysruoka.

27.10.2014 9:20
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 min
Energia490 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    isoa punajuurta

  • 2 dl

    spelttisuurimoita (voi tehdä myös riisistä ja ohrasta)

  • kasvislientä speltin keittämiseen

  • 4

    lehteä lehtikaalia

  • 1

    punasipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 400 g

    makkaraa esim. Pirkan salsiccia-raakamakkaraa

  • 1 rkl

    öljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200-asteeseen ja nosta punajuuret paahtumaan ja kypsymään uuniin. Voit halkaista ne halutessasi kypsymisen nopeuttamiseksi. Kun punajuuret ovat pehmeitä, ota ne uunista ja anna jäähtyä vähän. Keitä spelttisuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja pilko punajuuri, ruodi lehtikaali ja hienonna se. Hienonna sipulit. Pilko makkara ja paista makkaraan vähän väriä pienessä öljymäärässä. Lisää sipulit, lehtikaali, punajuuri ja valutettu speltti. Jatka kuullotusta noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile paksun jugurttikastikkeen kanssa halutessasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit