Paahdettu kukkakaalikeitto

Kukkakaali saa aivan uuden elämän kun sen paahtaa uunissa eikä kypsennä pelkästään keittämällä.
  • 50 min
  • 4 annosta
  • 288 kcal / annos

Ainekset

1
iso kukkakaali
2
valkosipulinkynttä
1
iso sipuli
1 rkl
voita
7 ½ dl
kasvislientä
30 g
juustoraastetta
2 dl
kuohukermaa
Lisäksi:
1 dl
rasvatonta maitoa

Valmistusohjeet

  1. Paloittele kukkakaali ja valkosipulit uunipellille. Paahda 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

    Hienonna sipuli.

    Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulisilppua noin 5
    minuuttia. Lisää paahdetut valkosipulit ja kukkakaali kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi. Keitä 10-15 minuuttia. Nosta liedeltä ja soseuta.

    Laita keitto takaisin liedelle, kiehauta ja lisää juustoraaste sekä kerma. Vaahdota maito. Tee annokset ja lusikoi maitovaahtoa annosten päälle.

Kommentit

    Näytä lisää