Puolukka-rahkapiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Puolukka-rahkapiirakka

Syksyn puolukat sopivat hyvin rahkapiirakan aineiksi.

27.10.2014 13:24

Ainekset

  • <b>Pohja</b>

  • 80 g

    rasiamargariinia (60-80%)

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 1

    kananmuna

  • 1 dl

    ruisjauhoa

  • 1 dl

    vehnäjauhoa

  • 1 dl

    kaurahiutaleita

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 2 rkl

    kylmää vettä

  • <b>Täyte</b>

  • 3 dl

    puolukoita

  • 200 g

    Arla proteiini- puolukkarahkaa

  • 1/2 tl

    vaniljasokeria

  • 1

    kananmuna

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pehmeä margariini ja muut pohjan aineet tasaiseksi taikinaksi käsin. Jos taikina tuntuu kuivalta lisää vähän kylmää vettä, jos se tuntuu kostealta lisää kaurahiutaleita. Älä vaivaa taikinaa. Nosta taikinapallo kylmään puoleksi tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen alalämmölle. Painele taikina halkaisijaltaan n. 23 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Sekoita täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Nosta uuniin ja paista alalämmöllä 10 minuuttia ja käännä lämpö tasalämmölle ja tiputa 175 asteeseen. Jatka paistamista 20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Nosta jäähtymään ja tarjoile hieman lämpimänä.

  4. Ravintoarvo/100g: Energiaa 200 kcal Rasvaa 9 g josta tyydyttynyttä rasvaa 1,3 g Hiilihydraatit 25g josta sokereita 11g Kuitua 3g Proteiini 8g Suolaa 0,2g

  5. Tämä resepti kuuluu Kotiruoka-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Sydänmerkin kanssa. www.ruokala.net/kotiruoka

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit