Reseptit

Puolukka-rahkapiirakka

Syksyn puolukat sopivat hyvin rahkapiirakan aineiksi.

Ainekset

Pohja
80 g
rasiamargariinia (60-80%)
1/2 dl
sokeria
1
kananmuna
1 dl
ruisjauhoa
1 dl
vehnäjauhoa
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
3 dl
puolukoita
200 g
Arla proteiini- puolukkarahkaa
1/2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pehmeä margariini ja muut pohjan aineet tasaiseksi taikinaksi käsin. Jos taikina tuntuu kuivalta lisää vähän kylmää vettä, jos se tuntuu kostealta lisää kaurahiutaleita. Älä vaivaa taikinaa. Nosta taikinapallo kylmään puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen alalämmölle. Painele taikina halkaisijaltaan n. 23 cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Nosta uuniin ja paista alalämmöllä 10 minuuttia ja käännä lämpö tasalämmölle ja tiputa 175 asteeseen. Jatka paistamista 20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Nosta jäähtymään ja tarjoile hieman lämpimänä.
  4. Ravintoarvo/100g:
    Energiaa 200 kcal
    Rasvaa 9 g
    josta tyydyttynyttä rasvaa 1,3 g
    Hiilihydraatit 25g
    josta sokereita 11g
    Kuitua 3g
    Proteiini 8g
    Suolaa 0,2g
  5. Tämä resepti kuuluu Kotiruoka-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Sydänmerkin kanssa.

    www.ruokala.net/kotiruoka

Kommentit

    Näytä lisää