Nieriätartar munakoisolla

Tomi Björckin kalatartar tehdään nieriästä. Sen kanssa tarjoillaan munakoisoa.

Ainekset

600 g
tuoretta nieriää
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
pippuria
1
sitruunanmehu
2 tl
hunajaa
1 rkl
oliiviöljyä
Päälle:
1
munakoiso
suolaa
oliiviöljyä
taimenen mätiä
yrttejä
Kuminamajoneesi:
1 dl
perusmajoneesia
1 rkl
paahdettua jauhettua kuminaa

Valmistusohjeet

  1. Aloita munakoisosta: halkaise munakoiso pitkittäin. Viillota ”lihapuoli” ja ripottele suolaa. Itketä noin 20 minuuttia.

    Kuivaa paperilla. Kääri puoliskot vastakkain folioon ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja kuutioi.

    Poista kalasta nahka ja leikkaa se kaksisenttisiksi kuutioiksi.
    Mausta ja laita jääkaappiin tekeytymään.

    Sekoita majoneesin aineet yhteen.

    Asettele lautaselle haluamallasi tavalla, laita myös munakoisot ja majoneesi. Lopuksi koristele erilaisilla yrteillä
    ja taimenenmädillä.

Kommentit

    Näytä lisää