Gluteeniton pellava-puolukkaleipä

Käytä vuokaleipäsiivut paahtimen kautta ennen syömistä, näin se maistuu parhaimmalle.
  • 3 t
  • 12 siivua
  • 112 kcal / annos

Ainekset

20 g
hiivaa
8 dl
kädenlämpöistä vettä tai muuta nestettä
(voit tehdä leivän myös piimään tai maitoon)
1 dl
luontaisesti gluteenittomia kaurahiutaleita
1 ½ dl
pellavansiemeniä
1 dl
auringonkukansiemeniä
3 ½ dl
tattarijauhoa
1 ½ dl
tattarihiutaleita
2 tl
suolaa
2 rkl
psylliumkuitujauhetta
3 rkl
jauheeksi jauhettuja sieniä esim. suppilovahveroita tai tatteja
1 dl
tuoreita puolukoita tai karpaloita (myös pakaste tai kuivatut käyvät)

Valmistusohjeet

  1. Murusta hiiva veteen. Lisää taikinaan muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. Anna taikinan levätä noin tunti ennen paistamista.

    Kuumenna uuni 175-asteeseen.

    Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan.

    Paista leipää noin 1 t 45 min uunin alatasolla. Pistele paistamisen alussa taikinan kuoreen reikiä haarukalla, että leipä ei kohoa uunissa yli äyräiden.

    Anna leivän jäähtyä täysin omassa vuoassaan ennen sen irroittamista. Leikkaa siivuiksi. Leipä maistuu parhaalta kun paahdat sen.

Kommentit

    Näytä lisää