Gluteeniton pellava-puolukkaleipä

Käytä vuokaleipäsiivut paahtimen kautta ennen syömistä, näin se maistuu parhaimmalle.

30.10.2014 13:22
Määrä12 siivua
Valmistusaika3 t
Energia112 kcal / annos

Ainekset

  • 20 g

    hiivaa

  • 8 dl

    kädenlämpöistä vettä tai muuta nestettä

  • (voit tehdä leivän myös piimään tai maitoon)

  • 1 dl

    luontaisesti gluteenittomia kaurahiutaleita

  • 1 ½ dl

    pellavansiemeniä

  • 1 dl

    auringonkukansiemeniä

  • 3 ½ dl

    tattarijauhoa

  • 1 ½ dl

    tattarihiutaleita

  • 2 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    psylliumkuitujauhetta

  • 3 rkl

    jauheeksi jauhettuja sieniä esim. suppilovahveroita tai tatteja

  • 1 dl

    tuoreita puolukoita tai karpaloita (myös pakaste tai kuivatut käyvät)

Valmistusohjeet

  1. Murusta hiiva veteen. Lisää taikinaan muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. Anna taikinan levätä noin tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 175-asteeseen. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Paista leipää noin 1 t 45 min uunin alatasolla. Pistele paistamisen alussa taikinan kuoreen reikiä haarukalla, että leipä ei kohoa uunissa yli äyräiden. Anna leivän jäähtyä täysin omassa vuoassaan ennen sen irroittamista. Leikkaa siivuiksi. Leipä maistuu parhaalta kun paahdat sen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit