Linssi-porkkanakeitto

Koristele keitto lopuksi pienellä määrällä kookosmaitoa ja seesaminsiemenillä.
  • 25 min
  • 4 annosta
  • 225 kcal / annos

Ainekset

500 g
porkkanoita
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
pala tuoretta inkivääriä
½ tl
currymausteseosta
5 dl
kasvislientä
1 dl
punaisia linssejä
2 dl
kookosmaitoa
ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Pese, kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit ja porkkanapalat öljyssä kattilassa. Raasta joukkoon inkivääri. Lisää currymausteseos ja kasvisliemi.

    Huuhtele linssit ja lisää keittoon. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ja linssit ovat pehmeitä.

    Lisää kookosmaito. Säästä pari lusikallista koristeluun. Soseuta ja lisää tarvittaessa kasvislientä ja suolaa. Kuumenna.

Kommentit

    Näytä lisää