Sienikastiketta

Kuivatuista sienistä valmistuu mehevä kastike sellaisenaan tarjottavaksi tai lisukkeeksi vaikka pihville.
  • 2 t
  • 4 annosta
  • 319 kcal / annos

Ainekset

45 g
kuivattuja sieniä
esim. suppilovahveroita, mustiatorvisieniä tai tatteja
vettä liotukseen
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
30 g
voita
2 dl
kermaa
100 g
Koskenlaskijajuustoa
suolaa
mustapippuria
persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Liota kuivattuja sieniä pari tuntia kylmässä vedessä. Paksut tattisiivut vaativat pidemmän liotusajan kuin ohuet suppilovahverot.

    Puristele pehmeistä sienistä neste ja hienonna sienet. Säästä liotusneste.

    Paista niitä kuivalla pannulla hetki, kunnes neste on haihtunut.
    Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja voita. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää pannulle 2 dl liotusnestettä ja kerma. Anna kiehua noin 15 minuuttia ja lisää mukaan kuutioitu sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut.

    Lisää mausteita maun mukaan ja tarjoile esim. perunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää