Sienikastiketta

Kuivatuista sienistä valmistuu mehevä kastike sellaisenaan tarjottavaksi tai lisukkeeksi vaikka pihville.

9.11.2014 16:05
Määrä4 annosta
Valmistusaika2 t
Energia319 kcal / annos

Ainekset

  • 45 g

    kuivattuja sieniä

  • esim. suppilovahveroita, mustiatorvisieniä tai tatteja

  • vettä liotukseen

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 30 g

    voita

  • 2 dl

    kermaa

  • 100 g

    Koskenlaskijajuustoa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Liota kuivattuja sieniä pari tuntia kylmässä vedessä. Paksut tattisiivut vaativat pidemmän liotusajan kuin ohuet suppilovahverot. Puristele pehmeistä sienistä neste ja hienonna sienet. Säästä liotusneste. Paista niitä kuivalla pannulla hetki, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja voita. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää pannulle 2 dl liotusnestettä ja kerma. Anna kiehua noin 15 minuuttia ja lisää mukaan kuutioitu sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Lisää mausteita maun mukaan ja tarjoile esim. perunoiden kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit