Tonkatsu-lihaa, ssäm-kastiketta ja togarashi-majoneesia

Rapeat vasikkapihvit tarjoillaan pikkelivihannesten ja majoneesin kanssa.

Ainekset

800 g
vasikanpaistia tai possun ulkofileetä
3 rkl
sinappia
suolaa, pippuria
2
kananmunaa
pankojauhoa leivitykseen
Korealainen ssäm-kastike:
1 dl
ssämjang-paputahnaa
1 rkl
korealaista chilitahnaa
3 rkl
sherryviinietikkaa
2 rkl
vähäsuolaista soijaa
2 rkl
miriniä
Togarashi-majoneesi:
1 dl
majoneesia
3 tl
togarashi-maustetta (japanilainen mausteseos)
½
limetin puristettu mehu
Pikkelikurkkua ja -retikkaa:
1
pieni kurkku
1
pala retikkaa
Pikkeliliemi:
5 dl
vettä
2 ½ dl
riisiviinietikkaa
1 ½ dl
sokeria
2 rkl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Poista lihasta kalvot, leikkaa ohuiksi pihveiksi ja nuiji vielä nyrkillä kuin tekisit lehtipihviä. Hiero sinappi, suola ja pippuri pihvien pinnoille. Jätä maustumaan.

    Kun dressingit ja pikkelit on valmiita, leivitä vasikanpaistit eli kasta ne kananmuniin ja pankojauhoon. Paista kuumalla pannulla öljyssä 3 minuuttia per puoli. Leikkaa paloiksi
    ja nauti.
  2. Ssäm-kastike:
    Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Laita jääkaappiin odottamaan.
    Togarashi-majoneesi:
    Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Laita jääkaappiin odottamaan.
  3. Pikkelivihannekset:

    Kiehausta kaikki ainekset kattilassa ja anna jäähtyä. Leikkaa
    kurkku ja retikka noin sentin paksuksi tangoksi. Pikkelöi ne vaikka edellisenä iltana.

Kommentit

    Näytä lisää