Kanayakitori - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kanayakitori

Tomi Björckin maukas teriyakikastike maustaa broilerivartaat.

12.11.2014 12:09

Ainekset

  • 4 kpl

    kanan rintafileitä

  • 1 tl

    jauhettua merisuolaa

  • 8 kpl

    bambuvartaita

  • 1 rkl

    togarashimaustetta

  • 1

    punainen chili

  • kevätsipulia

  • Teriyakikastike:

  • 1 dl

    vettä

  • 1 dl

    vähäsuolaista soijakastiketta

  • 2 rkl

    sakea

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 rkl

    riisijauhoa tai maizenaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kanat pituussuunnassa noin sentin paloiksi, pyöritä suolassa ja tikuta kauniisti kahdeksaan grillitikkuun. Grillaa tai paista paistinpannulla öljyssä kypsiksi noin 10 minuuttia kauttaaltaan. Voit valella teriyakikastiketta kanojen päälle paistovaiheessa saadaksesi kauniin värin ja hyvän karamellin maun. Tarjoile lopuksi vielä teriyakikastikkeen (ohje alla) kanssa. Leikkaa chili ja kevätsipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi ja koristele annos renkailla ja togarashijauheella.

  2. Tee teriyakikastike. Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää sake ja soija, anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jos haluat kastiketta paksummaksi, suurusta se riisijauholla tai maizenalla sekoittaen vispilällä hyvin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit