Friteerattua kampelaa ja ranskalaisia ranskankermakastikkeen kera

Frittikampela maistuu itse tehtyjen ranskalaisten kanssa.

Ainekset

600 g
nahatonta kampelaa
suolaa
pippuria
1 dl
vehnäjauhoa
2
kananmunaa
1 dl
pankojauhoa
Ranskalaiset:
5 kpl
isoa kiinteää perunaa
1 l
syväpaistoöljyä
suolaa
Tilli-ranskankermakastike:
2 dl
ranskankermaa
½
sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
2 rkl
hakattua tilliä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kalat pituussuunnassa kolmeen osaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja paneroi. Pyöräytä kalat ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

    Friteeraa kaloja 175-asteisessa öljyssä 3-5 minuuttia (riippuen kalan koosta).



  2. Valmista perunat.

    Pese ja kuori perunat. Leikkaa ranskalaisten muotoon. Keitä
    perunat suolavedessä napakoiksi.

    Ne ovat sopivia, kun saat juuri ja juuri haarukan potun läpi.

    Kuivaa ranskikset talouspaperin päällä.

    Friteeraa perunoita kattilassa ensin 140-asteisessa öljyssä neljän minuutin ajan. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

    Friteeraa vielä 160-asteisessa öljyssä 2 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin äälle valumaan.

    Friteeraa vielä kahden minuutin ajan 180-asteisessa öljyssä. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

    Mausta suolalla ja tarjoile heti.

  3. Tee kastike. Vatkaa ranskankerma, sekoita muut aineet joukkoon ja laita kylmään odottamaan tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää