Aasialaiset voileivät

Aasialaisittain maustetut voileivät kätkevät sisäänsä laadukasta marmorilihaa, joka on marinoitu inkiväärissä, soijassa ja valkosipulissa.

Ainekset

500 gr
härän marmorifile
4 rkl
soijakastiketta
2 rkl
seesamiöljyä
4
valkosipulikynttä
1 pala
inkivääriä
1 tl
chilitahna
1 rkl
kookospalmusokeria
suolaa
majoneesi
3 dl
majoneesia
1
limetin raastettu kuori
2 tl
puristettua limetin mehua
2 tl
tulista chilitahnaa
Lisäksi
4 dl
porkkanaraastetta
1 nippu
korianteria
1
punainen chili
2 rkl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa
1 tl
kalakastiketta
2 rkl
seesaminsiemeniä
salaatinversoja

Valmistusohjeet

  1. Siivuta liha ohuiksi siivuiksi.
    Tee marinadi.
    Hienonna valkosipuli ja inkivääri.
    Sekoita kaikki aineet yhteen ja kaada lihasiivujen päälle. Anna marinoitua ainakin puolisen tuntia, mielellään kuitenkin useampi tunti tai yön yli.
  2. Valmista sillä aikaa majoneesi ja porkkanaraaste. Sekoita majoneesin aineet yhteen. Raasta porkkanat ja hienonna korianteri sekä chili.
  3. Yhdistä aineet versoja lukuun ottamatta.
    Paista lihasiivut nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla.
    Täytä leivät laittamalla pohjalle majoneesia, porkkanaraastetta ja sitten lihaa. Lisää lopuksi salaatinversoja leivän sisään. Tarjoile heti.
  4. Viinivinkki: Porta Reserva Carménère 2013
  5. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää