Ainekset
500 gr
härän marmorifile
4 rkl
soijakastiketta
2 rkl
seesamiöljyä
4
valkosipulikynttä
1 pala
inkivääriä
1 tl
chilitahna
1 rkl
kookospalmusokeria
suolaa
<b>majoneesi</b>
3 dl
majoneesia
1
limetin raastettu kuori
2 tl
puristettua limetin mehua
2 tl
tulista chilitahnaa
<b>Lisäksi</b>
4 dl
porkkanaraastetta
1 nippu
korianteria
1
punainen chili
2 rkl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa
1 tl
kalakastiketta
2 rkl
seesaminsiemeniä
salaatinversoja
Valmistusohjeet
Siivuta liha ohuiksi siivuiksi. Tee marinadi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kaikki aineet yhteen ja kaada lihasiivujen päälle. Anna marinoitua ainakin puolisen tuntia, mielellään kuitenkin useampi tunti tai yön yli.
Valmista sillä aikaa majoneesi ja porkkanaraaste. Sekoita majoneesin aineet yhteen. Raasta porkkanat ja hienonna korianteri sekä chili.
Yhdistä aineet versoja lukuun ottamatta. Paista lihasiivut nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla. Täytä leivät laittamalla pohjalle majoneesia, porkkanaraastetta ja sitten lihaa. Lisää lopuksi salaatinversoja leivän sisään. Tarjoile heti.
<b>Viinivinkki:</b> Porta Reserva Carménère 2013
Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.