Aasialaiset voileivät

Aasialaisittain maustetut voileivät kätkevät sisäänsä laadukasta marmorilihaa, joka on marinoitu inkiväärissä, soijassa ja valkosipulissa.

17.11.2014 15:24

Ainekset

  • 500 gr

    härän marmorifile

  • 4 rkl

    soijakastiketta

  • 2 rkl

    seesamiöljyä

  • 4

    valkosipulikynttä

  • 1 pala

    inkivääriä

  • 1 tl

    chilitahna

  • 1 rkl

    kookospalmusokeria

  • suolaa

  • <b>majoneesi</b>

  • 3 dl

    majoneesia

  • 1

    limetin raastettu kuori

  • 2 tl

    puristettua limetin mehua

  • 2 tl

    tulista chilitahnaa

  • <b>Lisäksi</b>

  • 4 dl

    porkkanaraastetta

  • 1 nippu

    korianteria

  • 1

    punainen chili

  • 2 rkl

    riisiviini- tai valkoviinietikkaa

  • 1 tl

    kalakastiketta

  • 2 rkl

    seesaminsiemeniä

  • salaatinversoja

Valmistusohjeet

  1. Siivuta liha ohuiksi siivuiksi. Tee marinadi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kaikki aineet yhteen ja kaada lihasiivujen päälle. Anna marinoitua ainakin puolisen tuntia, mielellään kuitenkin useampi tunti tai yön yli.

  2. Valmista sillä aikaa majoneesi ja porkkanaraaste. Sekoita majoneesin aineet yhteen. Raasta porkkanat ja hienonna korianteri sekä chili.

  3. Yhdistä aineet versoja lukuun ottamatta. Paista lihasiivut nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla. Täytä leivät laittamalla pohjalle majoneesia, porkkanaraastetta ja sitten lihaa. Lisää lopuksi salaatinversoja leivän sisään. Tarjoile heti.

  4. <b>Viinivinkki:</b> Porta Reserva Carménère 2013

  5. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit