Paahdettu valkosipuli

Paahdettu valkosipuli on taivaallista. Sillä voi maustaa sosekeitot ja esimerkiksi hummustahnan.

19.11.2014 14:19
Määrä4 valkosipulia

Ainekset

  • 4

    kokonaista valkosipulia

  • suolaa

  • mustapippuria

  • yrttejä halutessasi

  • 8 rkl

    voita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa valkosipulin pinnalta kuorta sen verran, että kynnet tulevat näkyviin. Ripottele päälle mausteet ja lisää pari rkl voita per valkosipuli. Kääri folioon. Kuumenna uuni 220-asteeseen ja paahda uunissa noin tunti. Valkosipuli paahtuu ja pehmenee sekä sen maku muuttuu ihanan paahteiseksi. Viimeiset 5 minuuttia uunissa voit pitää grillivastusta päällä, avaa silloin nyytit, että pinta ruskistuu vähän. Anna jäähtyä vähän ja pullauta sen jälkeen kynnet suoraan ruokaan. Käytä mausteena kastikkeissa, keitoissa tai hummustahnan maustamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit