Paahdettu valkosipuli

Paahdettu valkosipuli on taivaallista. Sillä voi maustaa sosekeitot ja esimerkiksi hummustahnan.
  • 4 valkosipulia

Ainekset

4
kokonaista valkosipulia
suolaa
mustapippuria
yrttejä halutessasi
8 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa valkosipulin pinnalta kuorta sen verran, että kynnet tulevat näkyviin. Ripottele päälle mausteet ja lisää pari rkl voita per valkosipuli. Kääri folioon.

    Kuumenna uuni 220-asteeseen ja paahda uunissa noin tunti.

    Valkosipuli paahtuu ja pehmenee sekä sen maku muuttuu ihanan paahteiseksi.

    Viimeiset 5 minuuttia uunissa voit pitää grillivastusta päällä, avaa silloin nyytit, että pinta ruskistuu vähän.

    Anna jäähtyä vähän ja pullauta sen jälkeen kynnet suoraan ruokaan.

    Käytä mausteena kastikkeissa, keitoissa tai hummustahnan maustamiseen.

Kommentit

    Näytä lisää