Reseptit

Tummalla oluella kruunattu kantarellirisotto

Oluella kruunattu sienirisotto on nopea arkiruoka. Resepti on kirjasta Yks Olut! (WSOY) Anikó Lehtinen
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 456 kcal / annos

Ainekset

500 g
kantarelleja tai muita sesongin sieniä kuutioina
kuvassa käytetty suppilovahveroita
1
punasipuli
3 dl
tummaa lageria tai belgialaista alea
50 g
voita
250 g
risottoriisiä
9 dl
kasvislientä
suolaa
rosmariinia
100 g
parmesaania raastettuna
rucolaa
paahdettuja pinjansiemeniä
parmesaanilastuja

Valmistusohjeet

  1. Paista sieniä, kunnes neste häviää. Lisää sipulit ja jatka
    kuullotusta. Lisää 1 dl olutta ja kiehauta.

    Kuullota riisi voissa kattilassa. Lisää sieni-sipuliseos riisikattilaan ja kaada hiljalleen mukaan kuuma kasvisliemi 1-2 dl kerrallaan. Lisää olutta myös pikkuhiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoittele koko kypsymisen ajan.

    Sekoita valmiiseen risottoon silputtu rosmariini ja parmesaani. Lisää päälle rucola, pinjansiemenet ja parmesaanilastut.

Kommentit

    Näytä lisää