Vaca frita - paistettua naudan kuvetta

(WSOY) Vera Jordanova
  • 2 t
  • 4 annosta
  • 420 kcal / annos

Ainekset

1-2
vihreää paprikaa
4
valkosipulinkynttä
2
isoa sipulia
1
laakerinlehti
15
korianterinsiementä
6
mustapippuria
suolaa
5 rkl
kuivaa sherryä
750 g
naudan kuvetta
2 rkl
limettimehua
1/4 tl
juustokuminaa
2 rkl
oliiviöljyä
tarjolle tuoretta limettiä

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan 1 ¼ l vettä.

    Pilko paprikat, valkosipulinkynnet ja toinen sipuli karkeiksi paloiksi. Lisää ne veteen yhdessä mausteiden kanssa. Säästä 1 rkl sherryä myöhempää käyttöä varten marinadiin. Kuumenna kiehuvaksi.

    Kuutioi liha ja lisää palat nesteeseen. Keittele noin tunti, tai niin kauan kunnes palat ovat ylikypsiä. Nosta palat pöydälle ja anna jäähtyä. Revi palat haarukalla suikaleiksi.

    Yhdistä loput mausteet lihan kanssa ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti.

    Siivuta toinen sipuli ja paista sitä öljyssä pari minuuttia. Lisää 1 rkl sherryä ja jatka kuullotusta kunnes sipulit ovat karamellisoituneet. Siirrä sivuun.

    Paista lihasiivut rapeiksi pannulla ja tarjoile paistetun sipulin kanssa. Tarjoile lisänä limettilohkoja.

Kommentit

    Näytä lisää