Pasta alla puttanesca - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pasta alla puttanesca

Suora käännös pastan nimestä tarkoittaa pastaa ilotytön tapaan. Sen olennaisimmat raaka-aineet ovat tomaatit, kaprikset ja oliivit. Joillain alueilla Italiassa mukaan laitetaan myös sardellia suolaisuutta tuomaan.

26.11.2014 13:59
Määrä4 annosta
Valmistusaika15 min
Energia614 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    spaghettia tai muuta pastaa

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 8

    sardellifileetä (säilykepurkissa öljyyn säilöttynä)

  • 2

    punaista chiliä

  • 250 g

    kypsiä tomaatteja tai kirsikkatomaatteja

  • 2 dl

    mustia kivettömiä oliiveja

  • 2 rkl

    kapriksia

  • mustapippuria myllystä

  • pari oksaa tuoretta oreganoa

  • parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Laita pasta kiehumaan ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljyä kasarissa ja lisää siivutetut valkosipulit ja haarukalla hienonnettu sardelli. Kuullota hetken aikaa ja lisää hienonnettu chili ja puolitetut kirsikkatomaatit tai pilkotut kypsät tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla sen aikaa, kun pasta kiehuu. Lisää pari lusikallista pastan keitinvettä kastikkeeseen ja lisää oliivit sekä kaprikset. Siivilöi pasta ja kaada se kastikkeen joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria, lisää hienonnettua oreganoa ja raasta päälle parmesaanijuustoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit