Pasta alla puttanesca

Suora käännös pastan nimestä tarkoittaa pastaa ilotytön tapaan. Sen olennaisimmat raaka-aineet ovat tomaatit, kaprikset ja oliivit. Joillain alueilla Italiassa mukaan laitetaan myös sardellia suolaisuutta tuomaan.
  • 15 min
  • 4 annosta
  • 614 kcal / annos

Ainekset

400 g
spaghettia tai muuta pastaa
4 rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
8
sardellifileetä (säilykepurkissa öljyyn säilöttynä)
2
punaista chiliä
250 g
kypsiä tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
2 dl
mustia kivettömiä oliiveja
2 rkl
kapriksia
mustapippuria myllystä
pari oksaa tuoretta oreganoa
parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Laita pasta kiehumaan ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan.

    Kuumenna öljyä kasarissa ja lisää siivutetut valkosipulit ja haarukalla hienonnettu sardelli. Kuullota hetken aikaa ja lisää hienonnettu chili ja puolitetut kirsikkatomaatit tai pilkotut kypsät tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä
    kannen alla sen aikaa, kun pasta kiehuu.

    Lisää pari lusikallista pastan keitinvettä kastikkeeseen ja lisää oliivit sekä kaprikset.

    Siivilöi pasta ja kaada se kastikkeen joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria, lisää hienonnettua oreganoa ja raasta päälle parmesaanijuustoa.

Kommentit

    Näytä lisää