Pasta alla Norma

Tämä sisilialaispasta on saanut nimensä Vincenzo Bellinin Norma -oopperan mukaan.
  • 50 min
  • 4 annosta
  • 620 kcal / annos

Ainekset

1
iso munakoiso
suolaa
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
oliiviöljyä
400 g
laadukasta tomaattimurskaa
1 dl
italialaista punaviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
nippu tuoretta basilikaa
400 g
lyhyttä pastaa esim. penneä
150 g
ricotta salata -juustoa (tai pecorinoa)

Valmistusohjeet

  1. Siivuta munakoiso noin 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Ripottele
    jokaisen siivun päälle suolaa ja anna seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Ne rupeavat "itkemään". Huuhtele munakoisot ja kuivaa ne talouspaperilla.

    Kuutioi ne noin 1½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Paista munakoisot runsaassa oliiviöljyssä rapeiksi. Siirrä sivuun.

    Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää pannulle paistetut munakoisot, tomaattimurska, punaviini ja mausteet. Anna poreilla noin 15 minuuttia.

    Laita pasta kiehumaan. Siivilöi pasta keitinvedestä ja yhdistä kastike sekä pasta. Raasta annosten päälle runsaasti ricotta salata -juustoa.

Kommentit

    Näytä lisää