Omena-siideriglögi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Omena-siideriglögi

Terästä vaalea omenaglögi calvadoksella, jaloviinalla tai punssilla.

28.11.2014 10:49
Määrä10
Valmistusaika30 min
Energia104 kcal / annos

Ainekset

  • 1 l

    makeuttamatonta täysomenamehua

  • ½-1 ½ dl

    ruskeaa sokeria esim. intiaani- tai kookospalmusokeria

  • 1

    vaniljatanko

  • 2

    kanelitankoa

  • 10

    kardemumman siementä

  • 1

    luomuappelsiinin raastettu kuori

  • ½ l

    joulusiideriä

  • terästykseen calvadosta, punssia tai jaloviinaa

Valmistusohjeet

  1. Kaada omenamehu kattilaan. Avaa vaniljatanko pitkittäin auki. Laita kattilaan sokeri ja kaikki mausteet. Laita sokeria oman maun mukaan. Muista, että lopuksi lisättävä siideri sisältää myös sokeria.

  2. Keitä kiehuvaksi ja tiputa lämpö miedolle. Anna poreilla 10 minuuttia ja laita levy nollille. Jätä glögi hautumaan kannen alle lämpimälle levylle puoleksi tunniksi.

  3. Kaada joukkoon siideri ja kuumenna nopeasti ennen tarjoilua. Terästä halutessasi. Siivilöi laseihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit