Reseptit

Lohi-shumai, mustariisietikkakastikkeen ja sweetchilin kera

Itse tehty makea chilisoosi ei ole vaikea valmistaa. Tomi Björck tarjoilee sitä bambukorissa höyrytettyjen shumai-nyyttien kanssa.

Ainekset

Nyytit:
250 g
lämminsavulohta
2
kevätsipulia
1 rkl
seesaminsiemeniä
puolikas keltuainen
1 rkl
miriniä
2 rkl
vaaleaa misotahnaa
1 rkl
sakea
puolikkaan sitruunan mehu
1 pkt
wonton-taikinalevyjä n. 250 g
mätiä koristeeksi
Mustariisietikkakastike:
100 g
inkivääriä
1 rkl
seesamiöljyä
puolikas pullo mustariisietikkaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
osterikastiketta
1 dl
hoisinkastiketta
7 dl
vettä
Sweet chili -kastike:
180 g
punaisia chilejä siemenet poistettuna
5 dl
valkoista riisietikkaa
500 g
sokeria
1 rkl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Nyytit:

    Sekoita kulhossa nahaton ja hienonnettu lämminsavulohi,
    hienonnettu kevätsipuli ja seesaminsiemenet. Lisää vielä puolikas keltuainen ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa mirin, misotahna, sake ja sitruunanmehu. Lisää nesteet lohitäytteen sekaan. Sekoita ja tarkista maku.

    Leikkaa taikinalevyt ympyröiksi muotilla. Laita täytettä lusikalla taikinan keskelle. Taittele taikinan reunat täytteen ympärille niin, että taikina muodostaa kupin. Rypytä reuna tasaisesti.

    Kypsennä nyyttejä bambuhöyrystimessä, kunnes täyte kiinteytyy, eli noin 5 minuuttia. Koristele lohenmädillä ja tarjoa kastikkeiden kera.
  2. Mustariisietikkakastike:
    Hienonna kuorittu inkivääri morttelissa. Lämmitä seesamiöljy
    kattilassa, lisää hienonnettu inkivääri ja kuullota, kunnes inkivääri pehmenee. Lisää kattilaan loput aineet, kiehauta ja hauduta viisi minuuttia. Jäähdytä.
  3. Sweet chili -kastike:
    Soseuta chilit tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi. Lämmitä etikka ja sokeri kattilassa sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Lisää chilipyree ja suola. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes kastikkeen lämpötila on 106 astetta. Jäähdytä. Säilö kannelliseen lasipurkkiin. Puhtailla välineillä käytettynä kastike säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Kommentit

    Näytä lisää