Lohi-shumai, mustariisietikkakastikkeen ja sweetchilin kera - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohi-shumai, mustariisietikkakastikkeen ja sweetchilin kera

Itse tehty makea chilisoosi ei ole vaikea valmistaa. Tomi Björck tarjoilee sitä bambukorissa höyrytettyjen shumai-nyyttien kanssa.

1.12.2014 12:29

Ainekset

  • Nyytit:

  • 250 g

    lämminsavulohta

  • 2

    kevätsipulia

  • 1 rkl

    seesaminsiemeniä

  • puolikas keltuainen

  • 1 rkl

    miriniä

  • 2 rkl

    vaaleaa misotahnaa

  • 1 rkl

    sakea

  • puolikkaan sitruunan mehu

  • 1 pkt

    wonton-taikinalevyjä n. 250 g

  • mätiä koristeeksi

  • Mustariisietikkakastike:

  • 100 g

    inkivääriä

  • 1 rkl

    seesamiöljyä

  • puolikas pullo mustariisietikkaa

  • 1 ½ dl

    sokeria

  • 1 dl

    osterikastiketta

  • 1 dl

    hoisinkastiketta

  • 7 dl

    vettä

  • Sweet chili -kastike:

  • 180 g

    punaisia chilejä siemenet poistettuna

  • 5 dl

    valkoista riisietikkaa

  • 500 g

    sokeria

  • 1 rkl

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. Nyytit: Sekoita kulhossa nahaton ja hienonnettu lämminsavulohi, hienonnettu kevätsipuli ja seesaminsiemenet. Lisää vielä puolikas keltuainen ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa mirin, misotahna, sake ja sitruunanmehu. Lisää nesteet lohitäytteen sekaan. Sekoita ja tarkista maku. Leikkaa taikinalevyt ympyröiksi muotilla. Laita täytettä lusikalla taikinan keskelle. Taittele taikinan reunat täytteen ympärille niin, että taikina muodostaa kupin. Rypytä reuna tasaisesti. Kypsennä nyyttejä bambuhöyrystimessä, kunnes täyte kiinteytyy, eli noin 5 minuuttia. Koristele lohenmädillä ja tarjoa kastikkeiden kera.

  2. Mustariisietikkakastike: Hienonna kuorittu inkivääri morttelissa. Lämmitä seesamiöljy kattilassa, lisää hienonnettu inkivääri ja kuullota, kunnes inkivääri pehmenee. Lisää kattilaan loput aineet, kiehauta ja hauduta viisi minuuttia. Jäähdytä.

  3. Sweet chili -kastike: Soseuta chilit tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi. Lämmitä etikka ja sokeri kattilassa sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Lisää chilipyree ja suola. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes kastikkeen lämpötila on 106 astetta. Jäähdytä. Säilö kannelliseen lasipurkkiin. Puhtailla välineillä käytettynä kastike säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit