Lohta dashi-wasabivoin kanssa

Jännittävä dashi-wasabikastike maustaa lohen.
  • 4 annosta

Ainekset

600 g
merilohta
suolaa
öljyä paistamiseen
Dashi-wasabivoi:
½ dl
dashilientä (katso ohje alta)
1 rkl
soijakastiketta
50 g
voita
1 rkl
raastettua tuoretta wasabia (tai valmista tahnaa tuubista)
1 dl
pieniä kukkakaalin nuppuja
1 dl
pieniä parsakaalin nuppuja
1 dl
puolitettuja retiisejä1
1 rkl
merileväkaviaaria
Dashiliemi:
5 dl
vettä
20 g
dashijauhetta
1/4 dl
soijakastiketta
1/4 dl
miriniä
pala kombu merilevää

Valmistusohjeet

  1. Lohi:

    Leikkaa kala annospaloiksi. Paista pannulla rapeaksi nahkapuoli alaspäin. Nauti lohi dashi-wasabivoin kanssa.

    Dashi-wasabivoi:

    Kuumenna dashiliemi ja soija kattilassa. Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Vatkaa voi vispilällä liemen joukkoon, mutta älä enää keitä.

    Esikypsennä kukka- ja parsakaalinnuppuja suolavedessä noin 1 minuutin ajan ja lisää ne dashi-wasabivoin sekaan.

    Dashiliemi:

    Valmista liemi ensimmäiseksi, tarvitset sitä wasabivoin tekemiseen.

    Kiehauta kaikki ainekset kattilassa. Ota pois liedeltä. Lisää
    pala kombua ja anna maustua hetken. Ota kombu pois ennen käyttöä.

Kommentit

    Näytä lisää