Reseptit

Hasselpähkinäjuustokakkua ja karamellijäätelöä

Hasselpähkinäkakku tarjoillaan makean karamellijäätelön kanssa.

Ainekset

5 dl
maitoa
1 dl
paahdettua, murskattua hasselpähkinää
5 dl
mandariinimehua
125 g
maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
1
sitruunan kuori raastettuna
45 g
valkuaista
100 g
sokeria
60 g
kermavaahtoa
2
liivatelehteä
3 rkl
kermaa
Karamellijäätelö:
5 dl
täysmaitoa
75 g
sokeria
120 g
keltuaisia
25 g
glukoosia

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä maito kattilassa, lisää pähkinät, peitä kelmulla ja anna uuttua 30 minuuttia.

    Siivilöi pähkinät pois ja lisää joukkoon mandariinimehu. Sekoita hyvin vispilällä. Lisää juusto ja raastetut sitruunankuoret lämpimään maitoon.

    Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.

    Laita liivate kylmään veteen likoamaan.

    Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi.

    Sulata pehmennyt liivate pieneen kuumaan kermatilkkaan.

    Nosta valkuaisvaahto maitoon. Nosta kermavaahto joukkoon. Kaada vähän jäähtynyt liivateseos mukaan ja sekoita kevyesti. Kaada massa suorakaiteenmuotoisiin muotteihin hyytymään. Pakasta yön yli.

    Muista nostaa kakut pois pakasteesta ainakin 20 minuuttia
    ennen tarjoilua. Napsauta juustokakut muoteista ulos ja tarjoa jäätelön kanssa.
  2. Valmista jäätelö.

    Kuumenna kattilassa puolet sokerista. Anna sen karamellisoitua vähän ja lisää sekaan maito. Sekoita hyvin. Nosta levyltä.

    Sekoita loput sokerista, keltuaiset ja glukoosi keskenään.

    Kaada vähän lämmintä maitoa keltuais-sokerivaahdon päälle. Sekoita hyvin ja kaada loput maidosta sekaan. Laita seos kattilaan ja lämmitä neste 80-asteiseksi.

    Anna jäähtyä hyvin. Aja seos sen jälkeen jäätelöksi jäätelökoneessa.

Kommentit

    Näytä lisää