Juustolautanen - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juustolautanen

Kovat ja kypsytetyt juustot voi tarjoilla jouluisen karhunvatukka-karpalohillon kanssa.

3.12.2014 10:01

Ainekset

  • 100 gr

    kypsyetty goudaa

  • 100 gr

    pippuripecorinoa

  • 100 gr

    kypsynyttä appenzellerjuustoa

  • lisäksi

    halutessasi esim. yrtti- tai karpalovuohenjuustoa

  • Karhunvatukka-karpalohillo

  • 500 gr

    karhunvatukoita

  • 1 dl

    karpaloita

  • 1/2 dl

    vettä

  • 2

    kanelitankoa

  • 2 dl

    hillo-marmeladisokeri

  • Grissinet

  • 15 gr

    hiivaa

  • 1 1/2 dl

    vettä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 5 dl

    hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

  • 2 tl

    suolaa

  • Pinnalle:

  • oliiviöljyä

  • seesaminsiemeniä tai muita siemeniä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Karhunvatukka-karpalohillo Laita marjat, vesi ja kaneli kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää sokeri ja keitä viisi minuuttia. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja jäähdytä. Nosta kylmään jäähdyttyään. Hillo on valmista seuraavana päivänä valmistuksesta.

  2. Grissineitä Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy. Sekoita suola jauhoihin. Lisää jauhot vähitellen koko ajan vaivaten.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta kymmenisen minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Nosta taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan. Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele taikinapalat varovasti ohuiksi, noin 30 sentin pituisiksi erittäin ohuiksi tangoiksi (ne kohoavat vielä). Sivele pintaan hiukan öljyä. Pyöritä puolet tangoista seesaminsiemenissä ja puolet merisuolassa. Nostele tangot pelleille leivinpaperin päälle.

  4. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen ja anna tankojen kohota vielä sillä aikaa, kun uuni kuumenee. Paista grissinejä 15-20 minuuttia eli kunnes ne ovat vaalean ruskeita ja rapeita. Jäähdytä hyvin. Ne säilyvät hyvin esim. paperipussissa useita viikkoja, jos vain säilytät ne kuivassa

  5. Viinisuositus: Hilloinen ja keskitäyteläinen Llai Llai Grenache 2012

  6. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit