Talvinen karitsanpotka ja karpaloita

Karitsanpotkista valmistuu juhlava ja maukas liharuoka, joka valmistuu uunissa kuin itsekseen. Pitkään punaviinissä haudutettu liha sulaa vain suuhun.

Ainekset

4
karitsanpotkaa per syöjä
4 rkl
voita
2-3
sipulia
8
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
yrttejä kuten laakerinlehtiä, timjamia, rosmariinia mustapippureita
suolaa
kuivattuja karpaloita
1/2-1 ltr
nesteeksi viiniä ja lihalientä
Tarjolle:
tuoreita karpaloita

Valmistusohjeet

  1. Poista huoneenlämpöisten potkien päältä mahdolliset kalvot. Ruskista potkien pinta kevyesti joka puolelta kuumassa voissa pannulla.
  2. Nosta potkat pataan ja lisää pataan sipulit, yrtit, mausteet ja karpalot. Huuhtele pannu nesteellä ja kaavi kaikki makuaineet mukaan. Kaada neste pataan. Laita nestettä pataan sen verran, että potkat juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna pata kiehuvaksi levyllä, peitä pata kannella ja siirrä 150-asteiseen uuniin tai hauduta pataa liedellä. Anna lihan kypsyä noin 4-5 tuntia.
  3. Nosta potkat tarjolle liemen kanssa. Ripottele päälle tuoreita karpaloita ja valmista lisäksi perunamuusia tai valkosipuliperunoita.
  4. Viinisuositus: Hilloinen ja keskitäyteläinen Llai Llai Grenache 2012
  5. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää