Jouluinen riistafilee

Riista, kuten hirvi ja poro sopivat loistavasti joulupöytään. Paremmat ruhonosat kuten ulkofilee kannattaakin tarjota juhlaillallisella.

Ainekset

800 gr
hirven- tai poron ulkofileetä
2
luomuappelsiinin raastettu kuori
3 tl
kanelia tai piparkakkumaustetta
voita paistamiseen
Lopuksi:
suolaa
mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Hiero appelsiini ja kaneli lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden.
  2. Ota liha 2-3 tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
  3. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paista filee voissa ja työnnä lihan lämpömittari paksuimpaan kohtaan. Nosta liha uunivuokaan ja kypsennä sitä kunnes lämpömittari näyttää noin 54 astetta eli noin 20 minuuttia. Irrota mittari sekä suolaa ja pippuroi liha. Kääri se hetkeksi folioon vetäytymään ennen tarjoilua.
  4. Viinisuositus: Garzón Tannat 2012 ja Mayu Reserva Carménère 2012
  5. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää