Appelsiinimarmeladilla ja pinjansiemenillä kuorrutettu pikkukinkku ja jouluisia luumuja

Pienen porukan joulukinkku tehdään possun ulkofileestä. Makea glaseeraus tulee appelsiinimarmeladista, inkivääristä ja sinapista.

Ainekset

n.1 kg
pala luomupossun ulkofileetä
(myös pikkukinkku tai possun sisäfilee sopii tähän myös)
Glaseeraus:
1 1/2 dl
appelsiinimarmeladia
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
Dijonin sinappia
100 gr
pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
Joululuumut:
200 gr
kuivattuja luumuja
2 dl
alkoholitonta punaviiniglögiä

Valmistusohjeet

  1. Ota liha pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Lihan sisälämpötilan on hyvä olla lähempänä huoneenlämpöä kuin jääkaappikylmää ennen paistoa.
  2. Sekoita marmeladi, inkivääri, sokeri ja sinappi kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä kunnes marmeladi sulaa vähän. Levitä seos kinkun pinnalle. Säästä marmeladiseosta pari lusikallista loppuun.
  3. Työnnä lihan keskelle lihan paistomittari. Paista 130-asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 68 astetta. Anna lihan vetäytyä foliossa vartti. Valele liha vielä kertaalleen appelsiinimarmeladisoksella ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Kuorruta grillivastuksen alla hetki.

  4. Kiehauta luumut glögissä nopeasti. Jätä jäähtymään liemeen ja nosta jäähdyttyään jääkaappiin pariksi tunniksi. Tarjoile joulupossun kanssa.
  5. Viinisuositus: Viini: Garzón Tannat 2012 ja Mayu Reserva Carménère 2012
  6. Tämä resepti kuuluu Joulunajan juhlat-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä punaviinit.fi -sivuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää