Valkosuklaa-piparkakkufudget

Fudgessa maistuvat piparkakkumausteet.

Ainekset

2 dl
vispikermaa
2 dl
sokeria
2 rkl
siirappia
50 g
voita
175 g
valkosuklaata
2 rkl
piparkakkumausteseosta

Valmistusohjeet

  1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien noin 20-25 minuuttia, kunnes seos on kinuskimaista. Jos käytät lämpömittaria, niin kuumenna seos 120 asteiseksi. Voit myös testata sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on valmista.

    Nosta seos jäähtymään ennenkuin lisäät valkosuklaan. Anna sen jäähtyä noin 70-asteiseksi. Lisää rouhittu valkosuklaa ja piparkakkumauste.

    Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä viileässä ja sen jälkeen leikkaa paloiksi.

Kommentit

    Näytä lisää