Reseptit

Lipeäkala valkokastikkeen, herneiden ja rapeaksi paistetun pekonin kera

Keittiömestari Michael Björklundin reseptissä lipeäkala tarjotaan valkokastikkeen, herneiden ja rapeaksi paistetun pekonin kera.
  • 4 annosta

Ainekset

800 g
lipeäkalaa
8 siivua
pekonia
2 dl
vihreitä herneitä
suolaa
pippuria
Valkokastike:
1 dl
lipeäkalan keitinlientä
maustepippuria
laakerinlehti
½
keltasipulia
2 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä lipeäkala ohjeen mukaan, muista maustaa suolalla ja pippurilla.

    Viipaloi pekoni ja paista se rapeaksi. Pane pekoniviipaleet talouspaperin päälle, jotta liika rasva imeytyy pois.
  2. Kiehauta keitinliemi yhdessä maustepippurin, laakerinlehden ja sipulin kanssa. Siivilöi ja lisää kerma ja keitä, kunnes seos tuntuu sopivan sakealta. Mausta valkokastike suolalla ja pippurilla.
  3. Pane lipeäkala lautaselle ja kaada päälle valkokastiketta, koristele keitetyillä herneillä ja rapealla pekonilla. Jauha päälle myllystä pari kierrosta mustapippuria. Tarjoile keitetyn perunan tai perunalumen kera.

Kommentit

    Näytä lisää