Riistapatee - Reseptit - Ilta-Sanomat

Riistapatee

Isä Haritonin riistapatee maustetaan portviinillä, timjamilla ja rosmariinilla.

16.12.2014 13:20

Ainekset

  • 300 g

    hirvenpaistia

  • 300 g

    porsaankylkeä

  • 100 g

    suolattua silavaa

  • ½

    punaista paprikaa

  • 1

    porkkana

  • 2 rkl

    timjamia ja rosmariinia hienoksi hakattuna

  • 1 tl

    rouhittua mustapippuria

  • suolaa (jos et käytä suolattua silavaa)

  • 1 dl

    portviiniä

Valmistusohjeet

  1. Jauha hirvi ja porsaankylki kaksi kertaa lihamyllyn läpi tai pyydä lihakauppiastasi tekemään tämä. Pilko paprika, porkkana ja silava pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita lihat, mausteet, kuutioidut tuotteet ja portviini.

  2. Laita massa uunivuokaan. Lyö vuokaa muutaman kerran pöytää vastaan, jotta massa tiivistyisi. Peitä vuoka kostealla leivinpaperilla ja foliolla. Paista uunissa 180 asteessa noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Jäähdytä.

  3. Tarjoa riistapatee puolukoiden, graavattujen kantarellien ja vihreän salaatin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit