Täytetty kuha perunoiden ja punajuurten kera

Isä Haritonin reseptillä valmistettu täytetty kuha tarjoillaan voissa paistettujen perunoiden ja punajuurten kera.

Ainekset

vajaa 2 kilon
kuha
Täyte:
pienen kuhan fileet, jotka on jauhettu hyvin hienorakeisiksi
3
kuorittua ja kermassa liotettua vaaleaa leipäviipaletta
20
jokiravunpyrstöä tai 50 g katkarapuja
3
munaa
1 dl
kuohukermaa
hakattua tilliä
valkoviiniä
suolaa
valkopippuria
voita

Valmistusohjeet

  1. Kuhan tulee olla hyvin perattu ja se avataan selkäpuolelta - parhaiten tämä luonnistuu kalakauppiaalta.

    Sekoita keskenään jauhetut kuhafileet, leipä, ravut, muna, kerma, tillisilppu ja mausteet tasaiseksi massaksi.
  2. Mausta kokonaisen kuhan sisus kevyesti rouhitulla pippurilla ja suolalla.

    Täytä kala seoksella ja nosta se voidellulle uunipannulle. Älä tunge täytettä liian tiiviisti, muuten kala saattaa repeytyä.
  3. Paista kala 175 asteessa valellen sitä välillä voisulalla ja valkoviinillä. Liemen voi tarjota kastikkeena joko sellaisenaan tai suurustettuna.
  4. Tarjoile lisäksi kypsiä punajuuria ja keitettyjä perunoita. Freesaa keitetyt perunat pannulla voin ja rypsiöljyn kanssa, jotta ne saisivat kauniin värin ja hyvän maun. Mausta suolalla ja valkopippurirouheella ja halutessasi rosmariinilla ja timjamilla. Myös punajuuret voi freesata.

Kommentit

    Näytä lisää