Täytettyä ankkaa, papu-pekoninyytit, friteerattu perunatippaleipä ja kastike ankan paistoliemestä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Täytettyä ankkaa, papu-pekoninyytit, friteerattu perunatippaleipä ja kastike ankan paistoliemestä

Valmista juhla-ateria Isä Haritonin reseptillä. Täytetyn ankan lisukkeena maistuvat papu-pekoninyytit ja friteerattu perunatippaleipä.

16.12.2014 13:39

Ainekset

  • vajaa 2

    kilon ankka

  • <b>Täyte:</b>

  • 3

    broilerin koipireittä

  • 1

    broilerin rinta, joka leikataan ohuiksi viipaleiksi

  • 1

    iso paprika

  • 2

    sellerin vartta

  • 2 dl

    punaviiniä

  • 2 dl

    kanalientä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    sipuli

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • rouhittua valkopippuria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Aukaise ankka selkärangan puolelta ja poista luut. Säästä ne. Poista broilerin koipireisistä luut ja jauha broilerinliha hienoksi yleiskoneessa pienellä terällä.

  2. Kuutioi paprika, selleri ja sipulit ja kuullota ne öljyssä. Anna jäähtyä. Sekoita broileri ja vihannekset, kaada 1 dl punaviiniä sekaan ja mausta. Täytä ankka massalla.

  3. Ennen sulkemista lisää broilerin rintaviipaleet murekkeen pinnalle. Sulje ankka ja ompele se kiinni. Paista ankka luiden kanssa (ne antavat liemelle makua) reunallisessa uunipellissä 200 asteessa, kunnes se on saanut kauniin värin.

  4. Kaada 1 dl punaviiniä ja kanaliemi ankan päälle ja alenna lämpö 150 asteeseen ja paista noin tunnin verran. Valele uunipannulla olevalla liemellä useaan kertaan paistamisen aikana.

  5. Käytä paistinliemi kastikkeena, joko sellaisenaan tai suurustettuna. Tee keitetyistä pavuista kauniita nippuja, joiden ympärille kiedot pekoniviipaleet. Paista papuniput pikaisesti uunissa.

  6. Tee raa&#039;asta perunasta ohutta nauhaa sitrusraudalla, jos et omista erityistä laitetta tähän tarkoitukseen. Paista upporasvassa kuten tippaleivät, mausta kuumana yrttisuolalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit