Pokrovan omenatorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pokrovan omenatorttu

Isä Haritonin omenatortussa hapan ja makea kohtaavat harmonisesti.

16.12.2014 13:51

Ainekset

  • 240 g

    kaurakeksejä

  • 100 g

    voita

  • 100 g

    sokeria

  • 2

    kananmunaa

  • 180 g

    vehnäjauhoja

  • ½ tl

    leivinjauhetta

  • <b>Täyte:</b>

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 80 g

    sokeria

  • 2 dl

    talouspiimää

  • 2 dl

    jogurttia, esimerkiksi omenakaneli

  • liivatelehtiä (katso pakkauksesta kuinka monta tarvitset)

  • omenahilloa

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää hienoksi jauhetut kaurakeksit sekä vehnäjauho, jonka sekaan on sekoitettu leivinjauhe. Seos saa olla aika pehmeä.

  2. Ota talouskelmua ja sopivan kokoinen leivinpaperi. Laita taikina leivinpaperin keskelle ja talouskelmu sen päälle. Kauli siitä kakkuvuoan kokoinen sopiva levy. Paista 180 asteessa noin kymmenen minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Ota ulos uunista ja anna jäähtyä pellillä.

  3. Vatkaa sokeri ja kerma vaahdoksi. Vatkattuun vaahtoon lisätään jogurtti ja piimä. Sekoita nopeasti sulatettu liivate sekaan ja kaada sekoitettu täyte piirakkapohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

  4. Jäähtyneen piirakan pinnalle levitetään sitten mieluisa päällinen, esimerkiksi omenahilloa, raparperia, viinimarjoja, puhdistettuja karviaisia, mansikoita, vadelmia tai mustikoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit