Ainekset
2 x 500 g
porsaan sisäfileetä
1-2 tl
hienoa merisuolaa
200 g
ilmakuivattua kinkkua
Tahna: (kahteen fileeseen)
150 g
kuivattuja aprikooseja
1
nippu salviaa
100 g
pistaasipähkinöitä
1 rkl
piparkakkumaustetta
Taikina: (kahteen sisäfileeseen)
käytä valmista voitaikinaa tai tee taikina itse
10 dl
vehnäjauhoja
200 g
pehmeää voita
(ota voi pehmenemään useita tunteja ennen valmistusta)
4-6 rkl
kylmää vettä
kananmuna kuvioiden "liimaamiseen" ja voiteluun
Valmistusohjeet
Tee ohjeesta vain puolet jos syöjiä on vain muutama. Yksi possun filee painaa noin 400 g ja siitä riittää noin kolmelle, riippuen kuinka paljon muuta syömistä on. Ota voi noin kolme tuntia ennen taikinan tekemistä huoneenlämpöön pehmenemään. Valmista voitaikina sekoittamalla jauhot ja voi käsin, ja lisää vähän vettä, että taikinasta tulee tasaista. Vaivaa tasaiseksi. Taikina on valmis kun se on kiinteää ja ei tartu sormiin. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaapiin pariksi tunniksi. Puhdista possu kalvoista ja suolaa se kevyesti. Kiehauta aprikoosit pehmeiksi. Kaada ylimääräinen vesi pois. Sekoita tehosekoittimessa aprikoosit, salvia, pistaasit ja piparkakkumauste tahnaksi. Kauli taikina kahdeksi samankokoiseksi ohueksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Jätä taikinaa vähän koristeluja varten. Levitä tahna voitaikinalle. Kääri ilmakuivatut kinkkusiivut possun ympärille ja nosta possu tahnan päälle taikinalle. Kääri taikina possun ympärille jättäen saumakohta alaspäin. Kauli loput taikinasta ja ota siitä piparkakkumuotilla kuvioita. Sivele taikina munalla ja liimaa kuviot kiinni taikinaan. Sivele vielä munaa kuvioiden päälle. Työnnä possuun lihan sisälämpötilan mittari. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä lihaa kunnes voitaikina on saanut väriä ja vähennä lämpöä 180 asteeseen. Jatka paistamista kunnes lihan sisälämpö on noin 58-60 astetta. Tähän menee noin puolisen tuntia. Jätä possu vetäytymään ennen leikkaamista, liha kypsyy vielä ja lämpötila nousee noin 60-68 asteeseen, jolloin filee on mehevimmillään.
Tee ohjeesta vain puolet jos syöjiä on vain muutama. Yksi possun filee painaa noin 400 g ja siitä riittää noin kolmelle, riippuen kuinka paljon muuta syömistä on. Ota voi noin kolme tuntia ennen taikinan tekemistä huoneenlämpöön pehmenemään. Valmista voitaikina sekoittamalla jauhot ja voi käsin, ja lisää vähän vettä, että taikinasta tulee tasaista. Vaivaa tasaiseksi. Taikina on valmis kun se on kiinteää ja ei tartu sormiin. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaapiin pariksi tunniksi. Puhdista possu kalvoista ja suolaa se kevyesti. Kiehauta aprikoosit pehmeiksi. Kaada ylimääräinen vesi pois. Sekoita tehosekoittimessa aprikoosit, salvia, pistaasit ja piparkakkumauste tahnaksi. Kauli taikina kahdeksi samankokoiseksi ohueksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Jätä taikinaa vähän koristeluja varten. Levitä tahna voitaikinalle. Kääri ilmakuivatut kinkkusiivut possun ympärille ja nosta possu tahnan päälle taikinalle. Kääri taikina possun ympärille jättäen saumakohta alaspäin. Kauli loput taikinasta ja ota siitä piparkakkumuotilla kuvioita. Sivele taikina munalla ja liimaa kuviot kiinni taikinaan. Sivele vielä munaa kuvioiden päälle. Työnnä possuun lihan sisälämpötilan mittari. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä lihaa kunnes voitaikina on saanut väriä ja vähennä lämpöä 180 asteeseen. Jatka paistamista kunnes lihan sisälämpö on noin 58-60 astetta. Tähän menee noin puolisen tuntia.