Reseptit
Pienet poro-puolukkapiirakat

Pienet poro-puolukkapiirakat
Vappu Pimiän poropiirakat ovat mukavaa pikkusuolaista vaikka glögin kanssa.
- 10 annosta
Ainekset
- 1 pkt
- voi- tai lehtitaikinaa
- 100 g
- kylmäsavuporoa
- 1 dl
- puolukoita
- 2
- munaa
- 1 ½-2 dl
- ruoka- tai kuohukermaa
- 1 dl
- juustoraastetta
- mustapippuria
- Lisäksi:
- pieniä alumiinivuokia 10 kpl
Valmistusohjeet
- Sulata taikinalevyt ja paina niistä alumiinivuokiin
sopivia pohjia vaikka pyöreällä torttumuotilla. Painele pohjat alumiinivuokiin.
Silppua poro pieniksi suikaleiksi. Laita vajaa ruokalusikallinen suikaloitua poroa ja noin 1 tl puolukoita jokaiseen piirakkamuottiin.
Ripottele jokaiseen piirakkaan myös vähän juustoraastetta. Sekoita munien rakenne rikki, lisää joukkoon kerma ja mustapippuri.
Kaada muna-kermaseosta jokaiseen vuokaan vähän alle reunoihin. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
- Riista
- lisäkeruoka
- Suolainen leivonnainen
- Cocktail
- Joulu
- suomalainen ruoka
- suolainen piirakka
- joululeivonta
Kommentit
Näytä lisää