Taateli-banaanimuffinit

Vappu Pimiän muffineissa maistuu makea taateli ja banaani. Tuore inkivääri tuo taikinaan jännittävän säväyksen.
  • 12 muffinia

Ainekset

150 g
prässättyjä kivettömiä taateleita
1 ½ dl
vettä
2 dl
sokeria
150 g
voita
2 tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
2
banaania
2 tl
raastettua inkivääriä
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
Kuorrutus:
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
appelsiinimehua
1
appelsiinin raastettu kuori
1 dl
tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Pilko taatelit ja lisää ne veden sekä sokerin kanssa kattilaan. Anna kiehua noin 5 minuuttia, niin että taatelit hajoavat. Siirrä kattila sivuun. Lisää joukkoon rasva. Kun
    se on sulanut, sekoita joukkoon puuhaarukalla kananmunat, vaniljasokeri, muussatut banaanit ja raastettu inkivääri.

    Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina muffinivuokiin, älä kuitenkaan täytä vuokia kokonaan, sillä ne kohoavat uunissa.

    Paista muffineita 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Voit tehdä taikinasta myös yhden kakun - kaada silloin taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 170 asteessa noin tunti.

    Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kuorrute muffineiden pinnalle.

Kommentit

    Näytä lisää