Tuunattu perunalaatikko

Valmis perunalaatikko on usein hyvin kuiva. Pienellä maustamisella saat siitä herkun joulupöytään.

Ainekset

500 g
valmista perunalaatikkoa
30 g
sulatettua kirnuvoita
2 rkl
smetanaa
hyppysellinen muskottipähkinää
2 rkl
siirappia
Koristeluun:
mantelirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Kaada laatikko sekoituskulhoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Painele maustettu laatikko kauniiseen paistoastiaan ja tee pintaan kuvioita haarukalla. Koristele pinta mantelirouheella.

    Kuumenna 120 asteisessa uunnissa noin 45 minuuttia peitettynä. Jos astia on kovin suuri, laatikon kuumentaminen vaatii pidemmän ajan. Pidä uunin lämpötila silloin pienempänä, ettei laatikko kuivu.

Kommentit

    Näytä lisää